Επίθεση Γεωργιάδη κατά ΣΥΡΙΖΑ, Μπόλαρη και Κουντουρά

Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την οποία κατηγόρησε ότι υπέγραψε μια Συμφωνία που θα δημιουργήσει οξύτερη κατάσταση στην περιοχή των Βαλκανίων, εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ταυτόχρονα, επιτέθηκε προσωπικά στην υπουργό Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, και στον υφυπουργό Εξωτερικών, Μάρκο Μπόλαρη, καλώντας τους να το ξανά σκεφτούν πριν στηρίξουν τη Συμφωνία.

«Δεν θα φέρει λύση, αλλά αστάθεια στα Βαλκάνια αυτή η Συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Από δω και πέρα θα ζούμε νέα οξύτερη κατάσταση στην περιοχή», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης. Στο σημείο αυτό απευθύνθηκε στον κ. Μπόλαρη λέγοντας χαρακτηριστικά:

 «Ο Ανδρέας Παπανδρέου για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να γίνει τιμητής της παράδοσής του έλεγε ότι το όνομα είναι η ψυχή μας, το ίδιο έλεγε και η Μελίνα Μερκούρη δίνοντας μάχες. Εθνικιστές είναι κ. Μπόλαρη, όλοι αυτοί που το έλεγαν, όπως ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ;»

Απευθυνόμενος, δε, στην υπουργό Τουρισμού είπε: «Γνωρίζετε κ. Κουντουρά ότι δεν θα σας ψήφιζε ούτε μισός ψηφοφόρος των ΑΝΕΛ αν ήξερε ότι θα ψηφίζατε τη Συμφωνία. Για ίδιον όφελος το κάνετε και είναι πραγματική ντροπή σας».

«Σε λίγο δεν θα είστε υπουργοί. Θέλετε να συνδέσετε τη Συμφωνία με το υπόλοιπο της πολιτικής σας διαδρομής;», πρόσθεσε.

Ακόμα, ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι τα Σκόπια είναι αυτά που παραβίασαν την Ενδιάμεση Συμφωνία και δεν τήρησαν καμία δέσμευση από όσα είχαν υπογράψει και δεσμευτεί.

«Είχαν υποχρεωθεί και δεσμευτεί να μην προκαλούν με τη χρήση του ονόματος Μακεδονία και να λαμβάνουν μέτρα για να αποθαρρύνουν τη βία, το μίσος και την εχθρότητα. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, πόσο τη σεβάστηκαν», επισήμανε και συμπλήρωσε: «Την ώρα που ο σοσιαλιστής Ζάεφ ψήφιζε στο σχολείο, πίσω από το πίνακα ήταν ανηρτημένος ο χάρτης της Μακεδονίας.

Για να καταλάβετε πόσο εξοικειωμένοι ήταν με το όνομα δεν τους δημιουργούσε πρόβλημα, δεν τους μπήκε στο μάτι ότι υπάρχει ανηρτημένος ο χάρτης της Μακεδονίας.

Υπάρχει και θα υπάρχει σε όλα τα σχολεία των Σκοπίων ο χάρτης, για να καταλάβετε το δούλεμα που κάνουν. Η μεγάλη μας διαφορά είναι ότι η δική μας παράταξη στέκεται στο δάκρυ του εθνάρχη Κώστα Καραμανλή και στον Ανδρέα Παπανδρέου. Εμείς δεν θέλουμε το όνομα Μακεδονία. Και αν φτάσουμε να το κάνουμε θα το κάνουμε ως επώδυνο συμβιβασμό. Εσείς είστε έτοιμοι να τα δώσετε όλα, όπως και τα δώσατε».

Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε απολύτως ψευδές «φήμες που κυκλοφορούν για δήθεν ομαδικές παραιτήσεις βουλευτών της ΝΔ» ώστε να γίνουν εκλογές.

«Το Σύνταγμά μας πουθενά δεν το προβλέπει αυτό. Να λέμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό», σημείωσε.

«Σε λίγες εβδομάδες θα έρθει στην Αθήνα ο κ. Ζάεφ ως πρωθυπουργός των Μακεδόνων και εμείς θα τον υποδεχτούμε με τιμές, ως Μακεδόνα πρωθυπουργό. Εγώ δεν δέχομαι ότι Μακεδόνες είναι αυτοί και όχι εγώ», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.