Καθοδήγηση... στη δικαστική έρευνα της Novartis καταγγέλλει ο Παπαθεοδώρου

Σοβαρά ερωτήματα, για τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης Novartis, εγείρει, σύμφωνα με τον Θεόδωρο Παπαθεοδώρου η παραίτηση του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή από τη θέση του Επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς.

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κατέθεσε σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, υπογραμμίζοντας πως αν ευσταθούν οι καταγγελίες (περί παραίτησης λόγω μη ύπαρξης αποδεικτικών στοιχείων), «είναι προφανές ότι η δικαστική έρευνα στην υπόθεση Novartis καθοδηγείται από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα στην κατεύθυνση της εμπλοκής πολιτικών προσώπων, γεγονός που δικαιώνει τις καταγγελίες μας για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος».

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιχάλη Καλογήρου

ΘΕΜΑ: «Καθοδήγηση στην δικαστική έρευνα για την υπόθεση Novartis»

Σοβαρά ερωτηματικά προκαλεί η παραίτηση του Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Αγγελή από τη θέση του Επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, καθώς και η αναφορά που υπέβαλε ο ίδιος στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ξ. Δημητρίου με την οποία ζητούσε την αντικατάστασή του.

Πληροφορίες φέρουν τον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αγγελή να έχει διαφωνήσει με τους χειρισμούς της Εισαγγελέως Διαφθοράς κ. Ε. Τουλουπάκη στην υπόθεση Novartis, σχετικά με την ύπαρξη ή μη αποδεικτικού υλικού για την ποινική δίωξη κατά πολιτικών προσώπων και να διαψεύδει στην αναφορά του δημοσίευμα Εφημερίδας, σύμφωνα με το οποίο σε συνάντηση στη Βιέννη μεταξύ των Εισαγγελέων Διαφθοράς, στην οποία μετείχε ο κ. Αντιεισαγγελέας αρνήθηκε να παραλάβει στοιχεία, με το επιχείρημα ότι ήταν προϊόντα υποκλοπής.

Αν ευσταθούν αυτές οι πληροφορίες, είναι προφανές ότι η δικαστική έρευνα στην υπόθεση Novartis καθοδηγείται από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα στην κατεύθυνση της εμπλοκής πολιτικών προσώπων, γεγονός που δικαιώνει τις καταγγελίες μας για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά