Κλείσιμο

Λυκούδης: Παραιτούμαι από Αντιπρόεδρος αν κρίνετε ότι πρέπει

Την παραίτησή του, εφόσον το Προεδρείο της Βουλής και οι πολιτικές δυνάμεις κρίνουν ότι πρέπει να γίνει, φέρεται να έθεσε ενώπιον της Διάσκεψης των Προέδρων ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και προερχόμενος από το Ποτάμι, Σπύρος Λυκούδης.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής, δήλωσε πως εάν κρίνουν ότι πρέπει να αποχωρήσει από τη θέση του Αντιπροέδρου τότε θα το πράξει.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Λυκούδης είχε οριστεί Αντιπρόεδρος ως στέλεχος του Ποταμιού με βάση την πρόνοια του Κανονισμού ότι οι θέσεις των Αντιπροέδρων κατανέμονται στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες και πλέον μετά τη διάλυση της Κ.Ο. του Ποταμιού αποτελεί ερωτηματικό τι θα συμβεί με τη θέση του, καθώς άλλο άρθρο του Κανονισμού επισημαίνει ότι η θητεία των εκλεγμένων Αντιπροέδρων διαρκεί μέχρι το τέλος της κοινοβουλευτικής περιόδου, δηλαδή μέχρι τις επόμενες εκλογές.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο Πρόεδρος της Βουλής και τα υπόλοιπα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων αρνήθηκαν να μπουν σε τέτοια συζήτηση, δίνοντας επί της ουσίας το πράσινο φως στον κ. Λυκούδη να διατηρήσει το αξίωμα του Αντιπροέδρου.


Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά