ΑΝΕΛ: Πραξικόπημα η κατάθεση της συμφωνίας των Πρεσπών στην Ολομέλεια

«Πραξικόπημα» αποκαλούν οι ΑΝΕΛ ενδεχόμενη απόπειρα της κυβέρνησης να εισαγάγει στην Ολομέλεια τη συμφωνία των Πρεσπών χωρίς προηγούμενη θετική έγκριση από την αρμόδια  επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας. O πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης δήλωσε ότι η συμφωνία θα ψηφιστεί μέχρι τέλος της εβδομάδας. 

«Θα είναι πραξικόπημα να εισαχθεί η συμφωνία των Πρεσπών στην Ολομέλεια εάν δεν έχει πάρει προηγουμένως θετική ψήφο της αρμόδιας επιτροπής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νίκος Μαυραγάνης επικαλούμενος το άρθρο 70 παρ. 2 του Συντάγματος. 

«Να είναι σε εγρήγορση όλα τα κόμματα, γιατί αυτό που λέει η κυβέρνηση (σ.σ η Βουλή ισχύει το νομοθετικό της έργο στην Ολομέλεια οι επιτροπές είναι γνωμοδοτικές) δεν ισχύει» δήλωσε ο κ. Μαυραγάνης. 

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση διαθέτει 145 βουλευτές στην ΚΟ και έξι ανεξάρτητους, ωστόσο οι επιτροπές της Βουλής στελεχώνονται μόνο με βάση την δύναμη των ΚΟ, με αποτέλεσμα ο ΣΥΡΙΖΑ να μην έχει πλέον την πλειοψηφία των μελών των επιτροπών, όπως είχε δηλώσει στη Βουλή και ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 
Πηγή: skai.gr