Κόντρα ΑΝΕΛ-Χρυσοβελώνη για το αν την διέγραψαν ή παραιτήθηκε

Σφοδρή σύγκρουση των ΑΝΕΛ με την υφυπουργό Εσωτερικών, Μαρίνα Χρυσοβελώνη για το εάν η δεύτερη παραιτήθηκε ή το κόμμα την διέγραψε. Η ίδια υποστηρίζει ότι «δεν υπήρξε καμία απολύτως διαγραφή». 

«Αν όντως είχε υπάρξει διαγραφή πριν από την παραίτησή μου, όπως αναφέρει ο κ. Τοσουνίδης θα είχε ανακοινωθεί. Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Εγώ ζητάω από τον κ. Τοσουνίδη να μου δώσει εκείνα τα αποδεικτικά στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι με κάλεσαν στα αρμόδια όργανα του κόμματος να διατυπώσω τις απόψεις μου και στη συνέχεια αποφασίστηκε η διαγραφή μου. Κάτι τέτοιο δεν υπάρχει. Τη διαγραφή δεν την αποφασίζει ο πρόεδρος. Υπάρχει διαδικασία που τηρείται όχι μόνο στα κόμματα, αλλά και σε συλλόγους και σωματεία, σε οποιοδήποτε όργανο», ανέφερε στο Πρακτορείο 104,9 FM  χαρακτηριστικά η Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Παράλληλα, εξέφρασε τη λύπη της για το περιεχόμενο του δελτίου Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από την πλευρά των ΑΝΕΛ και το οποίο, όπως σημείωσε, «δυστυχώς αποδεικνύει ακριβώς τη βασιμότητα όσων αναφέρω στη δική μου δήλωση παραίτησης για κακές συμπεριφορές» και σημείωσε: «για την απάντηση την οποία έδωσε ο κ. Τοσουνίδης στη δήλωση παραίτησης την οποία έκανα, υπάρχει ένα δελτίο Τύπου με ημερομηνία 17/1. Έκανα μια δεύτερη απάντηση, διευκρινιστική, και στη συνέχεια εκδίδεται το ίδιο δελτίο Τύπου από τους Ανεξάρτητους Έλληνες με ημερομηνία 16/1».

Η Μαρίνα Χρυσοβελώνη συνέστησε στην άλλη πλευρά ψυχραιμία, υπογραμμίζοντας σχετικά: «Πολλές φορές στην πολιτική τυχαίνει οι δρόμοι να χωρίσουν επειδή διαφωνούμε ως προς την πολιτική που ακολουθείται, όπως εν προκειμένω διαφώνησα πολύ καλά και ξεκάθαρα στη δήλωση παραίτησης και για την πολιτική και για τις αποφάσεις του προέδρου και για τις θέσεις του όσον αφορά την επιβεβλημένη συνέχιση του κυβερνητικού έργου όσο και για τις ατομικές του συμπεριφορές και προς τους συναδέλφους και προς εμένα».

Τόνισε ότι η ίδια κρατάει τα πολύ καλά που έζησε στους Ανεξάρτητους Έλληνες, ένα κόμμα για το οποίο, όπως είπε, έδωσε αγώνες και σε δύσκολες στιγμές, ευχαρίστησε τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τις ευκαιρίες που τις έδωσε και για τις θέσεις, τις οποίες την πρότεινε και σημείωσε πως «από εκεί και πέρα συνεχίζουμε να πορευόμαστε, δεν χρειάζεται όμως να υπάρχει τέτοια ένταση».

Νωρίτερα με δήλωση του ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης επιτέθηκε στην Μαρίνα Χρυσοβελώνη για ψεύδη. «Ουδείς αχαριστότερος του ευεργετηθέντος. Κυρία Χρυσοβελώνη ο τρόπος που διαλέξατε να αυτοεξευτελίζεστε ξεπερνάει κάθε προηγούμενο» ανέφερε ο Θεόδωρος Τοσουνίδης.
 
Και συνέχισε: «Αντί να σιωπήσετε και να απολαύσετε για όσο σας απομένει την υπουργική σας καρέκλα, επιδιώκετε να μας δώσετε και μαθήματα ηθικής. Μην το επιχειρήσετε άλλο κυρία Χρυσοβελώνη, γιατί πολύ απλά είναι άγνωστη λέξη για εσάς».
 
«Και τέλος, όσον αφορά την «ηρωική» σας παραίτηση, ψεύδεστε. Καθώς προηγήθηκε η διαγραφή σας από το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Δημοσιοποιούμε λοιπόν και το κείμενο της διαγραφής σας που σας αποστείλαμε, καθώς και τις λεπτομέρειες για την ημερομηνία και την ώρα που αυτό έγινε», κατέληξε ο Θεόδωρος Τοσουνίδης.
 
Το κείμενο της διαγραφής που δόθηκε στην δημοσιότητα:

ΑΠΟΦΑΣΗ - ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜΟΝ …/2019 ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων συνήλθε σήμερα, την 16ηΙανουαρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:30 και ομόφωνα αποφάσισε με την παρουσία όλων των μελών της, ήτοι Δημητρίου Μουντάκη, Νικόλαου Νικολεουσάκου, Δημητρίου Μπίσαλα, Κωνσταντίνου Ντούπη και Γεωργίου Καφύρα, σύμφωνα με το άρθρο 30 του Καταστατικού των κινήματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, καθώς και τα άρθρα 16, 17 και 18 του Κώδικα Δεοντολογίας και Διαφάνειας, την επιβολή της πειθαρχικής ποινής της οριστικής διαγραφής στο μέλος Μαρίνα Χρυσοβελώνη, καθώς, όντας μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και κατέχοντας τη θέση της Υφυπουργού Εσωτερικών στην κυβέρνηση στην οποία συμμετείχε μέχρι πρότινος το Κίνημα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αρνήθηκε να παραιτηθεί από τη θέση της και αντιτάχθηκε ούτω ευθέως στις πολιτικές επιλογές του Κινήματος για αποχώρηση των μελών του Κινήματος από υπουργικές θέσεις που κατέχουν, πράξη που συνιστά ευθεία παραβίαση εκ μέρους του διατάξεων τόσο του Καταστατικού όσο και του Κώδικα Δεοντολογίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                             Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ                                      ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΕΟΥΣΑΚΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΙΣΑΛΑΣ
 
ΤΑ ΜΕΛΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΝΤΟΥΠΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΦΥΡΑΣ 
 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.    ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
2. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
3.   ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Ε.Σ.