Αναταράξεις και στο ΚΙΝΑΛ προκαλεί η συμφωνία των Πρεσπών

Η συμφωνία των Πρεσπών προκαλεί αναταράξεις στους άλλοτε συνοδοιπόρους του Κέντρου. Τόσο στο Ποτάμι όσο και στο Κίνημα Αλλαγής υπάρχει διχογνωμία για τη συμφωνία, με τη Φώφη Γεννηματά να προειδοποιεί το απόγευμα της Πέμπτης ότι «θα υπάρξουν συνέπειες» για όσους ψηφίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, αν και  επανέλαβε ότι αφήνει ελεύθερους τους βουλευτές της να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

Όλοι κρινόμαστε για τις πράξεις μας, σημείωσε σε συνέντευξή της στον Alpha η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ αναφερόμενη στο ενδεχόμενο να δώσει θετική ψήφο ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος ή να κάνει θετική δήλωση για τη συμφωνία ο Γιώργος Παπανδρέου.

«Το θέμα των Σκοπίων ξεπερνά κατά πολύ το θέμα της κομματικής πειθαρχίας, γιατί η συμφωνία είναι επιζήμια για τη χώρα» διεμήνυσε. 

«Κανείς δεν πρέπει να δώσει τη δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να χρησιμοποιήσει μια κακή συμφωνία κατά της προοδευτικής παράταξης» επέμεινε η Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας ότι ο πρωθυπουργός μετατρέπει την ψήφιση της συμφωνίας σε στήριξη στην κυβέρνησή του.