«Σφάχτηκαν» με τα λόγια Οικονόμου - Μανιός στη Βουλή

.«Μαλλιά κουβάρια» έγιναν Βασίλης Οικονόμου και Νίκος Μανιός στη Βουλή, ανταλλάσσοντας χαρακτηρισμούς για «κουτσαβάκια» κι «ανειδίκευτους», με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας.

Το φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος παρέθετε στοιχεία για την ενίσχυση του ΕΣΥ, τα οποία αμφισβητούσε ο βουλευτής της ΝΔ, διακόπτοντάς τον συνεχώς και προκαλώντας την οργή και τις διαμαρτυρίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του Προέδρου της Επιτροπής και βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Μανιού.

«Δεν περνάνε εδώ αυτά. Αλλού, αλλού άντε από δω πέρα κουτσαβάκια. Μαζευτείτε. Μαζευτείτε. Πρόεδρε να τους μαζέψεις», τόνισε αρχικά ο Βασίλης Οικονόμου, αλλά αντί στήριξης από τον Πρόεδρο άκουσε τα εξ αμάξης.

«Εσένα θα μαζέψουμε. Μιλάς συνέχεια χωρίς να ζητάς το λόγο, είσαι ανειδίκευτος. Αν συνεχίσεις έτσι θα σε βγάλω έξω», αντέδρασε σε υψηλούς τόνους ο Νίκος Μανιός ανεβάζοντας τον πολιτικό υδράργυρο στα ύψη.

Το φιτίλι είχε ανάψει για τα καλά και οι δύο βουλευτές συνέχισαν να καυγαδίζουν άγρια, χρησιμοποιώντας μάλιστα ενικό αντί του ευγενικού πληθυντικού.

Β. Οικονόμου:
«Μην μου κάνεις εσύ τον αγανακτισμένο τώρα».

Ν. Μανιός:
« Όχι τσαμπουκάδες στη Βουλή. Δεν θα δεχθώ τσαμπουκάδες στη Βουλή»

Β. Οικονόμου:
«Όχι σε μένα αυτά. Τους δικούς σου να μαζέψεις».

Ν. Μανιός: «Γιατί; Τι είσαι εσύ και μου λες όχι σε μένα; Αν δε σου αρέσω να μου κάνεις πρόταση μομφής. Μιλάς συνέχεια χωρίς να παίρνεις το λόγο ενώ μιλάει ο Υπουργός».

Τελικά, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται, ρόλο «πυροσβέστη» ανέλαβε ο Παύλος Πολάκης, που αγανακτισμένος απευθύνθηκε στον βουλευτή της ΝΔ, λέγοντάς: «Κόφτο τώρα. Φτάνει. Μα την Παναγία σταμάτα επιτέλους».

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν η ακρόαση των προτεινόμενων από τον Υπουργό Υγείας για διορισμό στις θέσεις Προέδρου του ΕΟΠΥΥ και του ΕΟΦ.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά