Τσίπρας μετά την ψήφο: Η κυβέρνηση θα μείνει έως το τέλος της θητείας της

Μήνυμα πως η κυβέρνηση μειοψηφίας θα προσπαθήσει να ολοκληρώσει την τετραετία έστειλε ο πρωθυπουργός, λίγη ώρα αφότου κέρδισε την εμπιστοσύνη της Βουλής με 151 έδρες.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως η κυβέρνηση θα μείνει στην εξουσία «έως το τέλος της συνταγματικά κατοχυρωμένης θητείας της», η οποία κανονικά λήγει τον Οκτώβριο, προσθέτοντας πως η σημερινή ψήφος αποτελεί επιλογή υπέρ της σταθερότητας.

Κατά την δευτερολογία του στην Ολομέλεια ο κ. Τσίπρας υποστήριξε την απόφασή του να πορευτεί με κυβέρνηση μειοψηφίας μετά την απόσυρση του μέχρι πρότινος εταίρου του Πάνου Καμμένου από την συμπολίτευση.

«Με τη δύναμη του ελληνικού λαού οικοδομούμε την Ελλάδα της προόδου, απέναντι στην Ελλάδα της συντήρησης. Αυτή η Ελλάδα μας αξίζει», τιτίβισε ο κ. Τσίπρας λίγη ώρα πριν την δήλωσή του.

Υποστήριξε πως 13 κυβερνήσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται στην εξουσία δίχως απόλυτη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, ενώ υπενθύμισε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου στην συζήτηση για το Brexit.

Η κυβέρνηση απέσπασε τις 151 έδρες ώστε να μείνει στην εξουσία χάρη στην στήριξη τεσσάρων νυν και πρώην βουλευτών των ΑΝΕΛ και δύο ανεξάρτητων.
Πηγή: skai.gr