Κλείσιμο

Μεγαλοοικονόμου: Με χαίρονται – Λεβέντης: Σας χαίρονται δεν αμφιβάλλω (vid)

Κόντρα ανάμεσα στον Βασίλη Λεβέντη και την προερχόμενη από την Ένωση Κεντρώων βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου ξέσπασε την Τρίτη στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. 

Ο Βασίλης Λεβέντης έκανε λόγο για «αποστάτες», ονοματίζοντας μάλιστα την κ. Μεγαλοοικονόμου. «Αυτή η κυβέρνηση τους 151 τους υπολογίζει και με μια βουλευτή που εξελέγη με την Ένωση Κεντρώων το ξέρετε; με λίστα… Την προσμετρά στη δύναμή της και μού είχε πει ο κ. Τσίπρας κατ’ ιδίαν συνάντησή μας στο Μαξίμου όταν έφυγε ο βουλευτής Καρράς “σού παίρνουν τους βουλευτές ρε Λεβέντη και δεν είναι ωραίο” . Πάνω σε αυτό το μη ωραίο κ. Τσίπρα βασίζεις την εμπιστοσύνη» είπε ο κ. Λεβέντης προκαλώντας την αντίδραση της κ. Μεγαλοοικονόμου.

«Ντροπή σου, μην μιλάτε. Εσείς θα τιμωρηθείτε όταν έρθει η ώρα από τον λαό. Ο Τσίπρας δίνει εξετάσεις ηθικής, για τον Τσίπρα ομιλώ, όχι για εσάς» της απάντησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. 



Η βουλευτής συνέχιζε να φωνάζει από τα έδρανα με αποτέλεσμα ο κ. Λεβέντης να πει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ σας κάνανε αντιπρόεδρο; Άντε, ντροπή σου. Αχαριστία!! Να χαίρεστε την 151η βουλευτή σας». «Με χαίρονται» του απάντησε εκείνη με τον κ. Λεβέντη να ανταπαντά χλευαστικά: «Σας χαίρονται δεν αμφιβάλλω. Και γράφετε ιστορία».

Στη συνέχεια η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, όταν της δόθηκε ο λόγος επί προσωπικού, εξήγησε ότι ο λόγος που έφυγε από την Ένωση Κεντρώων, όπως έγραφε και στο δελτίο Τύπου της αποχώρησής της ήταν ότι ο Βασίλης Λεβέντης έκανε τον γιο του αντιπρόεδρο της Βουλής χωρίς να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Υποστήριξε ότι ήθελε να παραδώσει την έδρα της, αλλά επιλαχών ήταν ο Γιάννης Καλλιάνος που έχει αποχωρήσει και έχει ενταχθεί στη ΝΔ, άρα πρακτικά η έδρα θα πήγαινε στη ΝΔ.