Θεοδωράκης: Σπύρο Δανέλλη αυτό που κάνεις δεν είναι έγκλημα, είναι λάθος

Πυρά κατά του Σπύρου Δανέλλη εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης για την απόφασή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση λίγες ώρες μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος. Ο επικεφαλής του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι το κόμμα δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, εντούτοις δεν αποσαφήνισε τι θα πράξει όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών. 

«Κύριε Δανέλλη αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα είναι κάτι χειρότερο, είναι λάθος. Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει παθός, ένστικτο, απερισκεψία. Στο λάθος υπάρχει σκέψη, μελέτη υπάρχει υπολογισμός. Και γιατί αυτή η απόφαση; Γιατί αυτή η απόφαση;» διερωτήθηκε στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Θεοδωράκης. 

«Μέχρι χθες όλοι ήμασταν σύμφωνοι όχι με την ιδία ένταση, ξαφνικά ένας βγαίνει και λέει ‘’δίνω ψήφο εμπιστοσύνης΄’. Τους εθελοντές του Ποταμιού τους ρώτησες; Η ψήφος αυτή αποτελεί κατάντια, όχι εξύψωση της πολίτικης. Δεν εξαγοράστηκε, είμαι σίγουρος, αλλά αυτό δεν κάνει μικρότερο το λάθος του. Σε μικρή έξαρση εγωισμού έβαζε πάνω από όλα το δικό του θέλω. Δεν είναι μόνος του ο Δανέλλης είναι και ο Φωτήλας, και η Μάρκου, ο Αχμέτ, ο Θεοχάρης, ο Μπαργιώτας. Όλοι πηγαίνουν σε μεγαλύτερα κόμματα, κανείς δεν βρίσκεται να πει ότι η συνείδηση μου λέει να πάω από το μεγάλο κόμμα στο μικρό, ποσοτικά τα κριτήρια.  Για "κυβέρνηση κουρελού" έκανε λόγο ο Κ. Μητσοτάκης, για "κυβέρνηση με υπολείμματα" η κ. Γεννηματά. Αφορούν τον κ. Μπαργιώτα, τον κ. Θεοχάρη αυτοί οι χαρακτηρισμοί αναρωτιέμαι;»

Το Ποτάμι, παρατήρησε, είχε ξεκαθαρίσει ότι ότι δεν θα γίνει δεκανίκι κανενός, είπε ο κ. Θεοδωράκης. Δεν συγχωνευόμαστε με κανέναν, δεν κάνουμε τα ρεπό του Καμμένου. «Έχουμε 20 βουλευτές που παίζουν μουσικές καρέκλες... Στη δική μας λογική δεν πρέπει να επιτρέπεται σε έναν βουλευτή στη διάρκεια της θητείας του να αλλάζει Κοινοβουλευτική Ομάδα» πρόσθεσε. 

«Ο κατήφορος του Τσίπρα έχει την ιστορία του, έτσι πολιτεύονται όλα τα παλιά κόμματα, και προφανώς ο κ. Τσίπρας το τερμάτισε, είχε δώσει δείγματα γραφής και με την κ. Παπακώστα και με την κ. Μεγαλοοικονόμου. Θέλει λευκή επιταγή για να συνεχίσει να κυβερνά. Οι μεταγραφές Δευτέρα αλλού Τρίτη εδώ δεν επιτρέπονται ούτε στο άγριο ποδόσφαιρο». 

Η συμπεριφορά του κ. Καμμένου, συνέχισε ο Σταύρος Θεοδωράκης, επέβαλε να είχε πάρει νωρίτερα τις αποφάσεις του, αλλά ο Τσίπρας θέλει να παίζει σε διπλό ταμπλό, και για τους αριστερούς (ΣΥΡΙΖΑ) και για τους ακροδεξιούς (ΑΝΕΛ), και για τους πολιτικοποιημένους και για τους ψεκασμένους. Όπως σημείωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού, πρόκειται για «κυβέρνηση για όλα τα γούστα».

«Ακούω κάποιους να λένε: μα αν ο κ. Τσίπρας δεν πάρει ψήφο εμπιστοσύνης πώς θα λυθεί το πρόβλημα με την γειτονική μας χώρα; Πώς θα αλλάξουμε το Σύνταγμα;» διερωτήθηκε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Στη διαφήμιση ήταν ο μικρός Αλέξης με το σπασμένο του αριστερό του χέρι και ένας κύριος δίπλα του έδινε την υπόσχεση ότι θα του γράφει να μάθει με το δεξί… Χθες με το αριστερό, αύριο με το δεξί αύριο με δανεικό χέρι; Και ο εγκέφαλος τι κάνει; Δεν σας δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης, η Ελλάδα έχει ανάγκη από μεγάλη αλλαγή, θα γράψουμε νέες σελίδες» επέμεινε.

Πηγή: skai.gr