Μετωπική σύγκρουση Τσίπρα-Μητσοτάκη για τον υπουργό Αποστολάκη (VIDEO)

Aνέβηκαν οι τόνοι στην Βουλή μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την επιλογή του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελου Αποστολάκη για το πόστο του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι σύγκρινε τον νέο υπουργό Άμυνας με τον αρχηγό της χούντας, Γρηγόριο Σπαντιδάκη. «Ο μόνος λόγος που ζήτησα τον λόγο είναι διότι θεωρώ ότι θεωρώ ότι άθελα του- θέλω να πιστεύω- ο κ. Μητσοτάκης υπέπεσε σε ένα κολοσσιαίο ατόπημα απέναντι στις ένοπλες δυνάμεις. Συνδέει τον μέχρι χθες αρχηγό του ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη με τον αρχηγό της χούντας Σπαντιδάκη κι αυτό είναι μία μεγάλη προσβολή στο φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων του τόπου και του ζητώ να ανακαλέσει. Η μόνη σύγκριση που υπάρχει είναι ότι και οι δύο κατάγονται από το Ρέθυμνο. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των ενόπλων δυνάμεων του τόπου», είπε ο πρωθυπουργός. 

Τον λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΝΔ και απάντησε: «Μέσα στον πανικό σας δεν καταλάβατε αυτό που είπα. Ο τελευταίος εν ενεργεία αρχηγός που ανέλαβε θέση υπουργού Εθνικής Άμυνας ήταν πράγματι ο υπουργός Σπαντιδάκης γιατί καμία κυβέρνηση της μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα της διάκρισης μεταξύ στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας. Σέβομαι τον ναύαρχο Αποστολάκη αλλά έκανε μεγάλο λάθος που αποδέχτηκε την πρόταση σας. Γι’ αυτό μην μου κουνάτε εμένα το δάχτυλο και μην μου ξανακάνετε υποδείξεις δημοκρατικών φρονημάτων». Και συνέχισε: «Πείτε μου πόσο στοίχισε αυτό το σόου με τις πτήσεις των μαχητικών για να αποτίσουν φόρο τιμής στον κ. Καμμένο;»

«Δέχομαι την μερική ανάκληση. Πρέπει να γνωρίζετε ότι οι ένοπλες δυνάμεις του τόπου μας έχουν υψηλό φρόνημα και δεν μπορείτε να παίζετε και να δημιουργείτε εντυπώσεις. Η επιλογή Αποστολάκη είναι ένα μήνυμα ισχυρό απέναντι σε αυτούς που απειλούν την κυριαρχία της χώρας», κατέληξε ο πρωθυπουργός. 




Στον καυγά παρενέβη μέσω twitter ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος. «Λάθος του πρωθυπουργού η στήριξη της ήδη νεκρής συμφωνίας των Πρεσπών. ΕΓΚΛΗΜΑ του Κούλη φερόμενου ως αρχηγού της αξιωματικής να αποκαλεί τον Έλληνα ΥΕΘΑ, τον Ναύαρχο, τον βάτραχο Αποστολάκη Σπαντιδάκη. Προσβάλει το Στράτευμα ο αδερφός της κομματάρχη Ερτογάν», έγραψε ο Πάνος Καμμένος. 

 
Πηγή: skai.gr