Διεγράφη επισήμως ο Δανέλλης από το Ποτάμι

Το προαναγγελθέν πολιτικό διαζύγιο Ποταμιού - Σπύρου Δανέλλη, επισφράγισε και επισήμως πριν από λίγο ο Σταύρος Θεοδωράκης με επιστολή διαγραφής του κ. Δανέλλη από το κόμμα προς τον Πρόεδρο της Βουλής.

«Με την παρούσα επιστολή σας ενημερώνω ότι ο βουλευτής Ηρακλείου Σπυρίδων Δανέλλης, τίθεται από σήμερα εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος», αναφέρει η επιστολή του επικεφαλής του Ποταμιού.

Η απόφαση απομάκρυνσης του Σπύρου Δανέλλη από το Ποτάμι ήρθε μετά το «ΝΑΙ» που αποφάσισε να πει ο ίδιος στην ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση κόντρα στη γραμμή του κόμματος, απαντώντας έτσι στο τελεσίγραφο που του είχε θέσει ο κ. Θεοδωράκης να πάρει ξεκάθαρη θέση και αφού είχε τονιστεί ότι το Ποτάμι θα πάει στην ψήφο εμπιστοσύνης με κομματική πειθαρχία.

Πλέον το Ποτάμι μένει με τον οριακό αριθμό των 5 βουλευτών, που απαιτεί ο Κανονισμός της Βουλής για συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας κι αν πέσει κάτω από αυτόν διαλύεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως στη Σεβαστουπόλεως επικρατεί έντονη δυσφορία τόσο για την αποσκίρτηση του κ. Δανέλλη αλλά και για ίδιο τον πρωθυπουργό.

Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά