Κλείσιμο

Από το Σάββατο ήταν έτοιμη η αποχώρηση Κόκκαλη απ’ τους ΑΝΕΛ

Ρεπορτάζ: Ναντίν Χαρδαλιά
 
Πριν καν το κρίσιμο τετ-ατ-τετ του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου με τον πρωθυπουργό και πριν τα δημόσια προειδοποιητικά πυρά του για τη στάση του ίδιου, είχε αποφασίσει - όπως αποκαλύπτεται - ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλης Κόκκαλης την αποχώρησή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.
 
Η αποκάλυψη έγινε πριν από λίγο όταν στην Ολομέλεια, η αντιπρόεδρος της Βουλής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ανέγνωσε την επιστολή ανεξαρτητοποίησης του κ. Κόκκαλη προς τον Νίκο Βούτση κατόπιν εκείνης της διαγραφής του από τον Πάνο Καμμένο, υπογραμμίζοντας ότι η επιστολή του κ. Κόκκαλη έχει ημερομηνία σύνταξης 12/1/2019.
 
Η πραγματικότητα είναι ότι η επιστολή του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης έχει ημερομηνία πρωτοκόλλου από το Γραφείου του προέδρου της Βουλής τη σημερινή 14/1, άρα κατατέθηκε σήμερα, αλλά η επιστολή του κ. Κόκκαλη φέρει την ημερομηνία 12 Ιανουαρίου, οπότε προφανώς και συντάχθηκε στην Κίνα όπου βρίσκεται.
 
Αυτό πάντως καταδεικνύει ότι κατά τη χθεσινή συνέντευξη τύπου του Πάνου Καμμένου μετά το επίσημο πολιτικό διαζύγιο με την κυβέρνηση, ο ίδιος λογικά γνώριζε την απόφαση του βουλευτή του να κλείσει την πόρτα του κόμματος.
 
Αν και τυπικά ο αριθμός πρωτοκόλλου της επιστολής «διαγραφής» του από τον Πάνο Καμμένο προηγείται εκείνου της επιστολής ανεξαρτητοποίησης του κ. Κόκκαλη, στην ουσία ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ διέγραψε έναν εν δυνάμει παραιτηθέντα βουλευτή του.