Κλείσιμο

Στημένο διαζύγιο ανάμεσα σε Τσίπρα - Καμμένο καταγγέλλει η αντιπολίτευση

Ο Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, δήλωσε ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αφού αυτή η ψήφος «υποκρύπτει» θέμα εμπιστοσύνης στην Συμφωνία των Πρεσπών.

«Δεν συμφωνούμε με καμία χρήση του όρου "Μακεδονία", τώρα ήλθε η ώρα να σπάσουμε τις καρέκλες» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε ότι θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ όσοι «ανταλλάξουν με την ψήφο τους κυβερνητικές θέσεις».

Χαρακτήρισε την σημερινή ημέρα ιστορική για το «κίνημα και την πατρίδα», σημειώνοντας ότι «έλαβε τέλος μια έντιμη συνεργασία τεσσάρων ετών δύο κομμάτων από διαφορετικούς χώρους»
Ο κ. Καμμενος από την ώρα που ανακοίνωσε το διαζύγιο της συγκυβέρνησης προχώρησε σε δυο κινήσεις πέταξε πάνω από τα Ίμια και έλαβε τη Θεία Κοινωνία.

Σκηνοθετημένο «διαζύγιό» από το θλιβερό δίδυμο Τσίπρα - Καμμένου, καταγγέλλει από την πλευρά της η ΝΔ.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει ότι η παράσταση δόθηκε με «εθνική μετάδοση» και αποβλέπει στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την παραμονή του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και τη διατήρηση του κ. Καμμένου και των βουλευτών του για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους.

«Γι' αυτό, άλλωστε και ο κ. Καμμένος δανείζει δύο βουλευτές του στον κ. Τσίπρα, ώστε να του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, χωρίς να τους διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ» τονίζει η ΝΔ.

Η αυλαία αυτής της κακόγουστης και επιζήμιας παράστασης πρέπει να πέσει. Στην επικείμενη ψήφο εμπιστοσύνης όποιος βουλευτής στηρίξει τον κ. Τσίπρα, αναλαμβάνει την ευθύνη του απέναντι στην Ιστορία, καταλήγει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Για αλληλοεκβιασμούς και την φαρσοκωμωδία που σκηνοθετήθηκε από τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο, κάνει λόγο η Φώφη Γεννηματά.

Επισημαίνει ότι «τυπικά διαλύθηκε ο συνεταιρισμός που έκανε μεγάλη ζημιά στη χώρα.
«Ο Καμμένος φεύγει, αλλά οι Καμμένοι των Πρεσπών αναλαμβάνουν» σχολιάζει δηκτικά.
Η κυρία Γεννηματά ζητά εκλογές καταλήγοντας ότι αν ο κ. Τσίπρας εξασφαλίσει την τυπική ψήφο εμπιστοσύνης, μόνο σε νέα αδιέξοδα θα οδηγήσει.

O Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει πως «ανεξάρτητα από το τι θα γίνει στη Βουλή μεθαύριο, ανεξάρτητα απ' τους πιθανούς συνοδοιπόρους του κ. Τσίπρα και τα παζάρια που θα εξακολουθήσουν να γίνονται αυτές τις ημέρες, ο ελληνικός λαός είναι αυτός που δεν πρέπει να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης».

Επισημαίνει παράλληλα ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση στη συνείδηση των εργαζομένων, του ελληνικού λαού, με όλες αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές που έχει ακολουθήσει αυτά τα 4 χρόνια και με το ότι βγήκε στην κυβέρνηση λέγοντας χοντρά ψέματα.

Με ανάρτησή του στο twitter, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει ότι «το Ποτάμι που ποτέ δεν κρύφτηκε, έχει από καιρό ξεκαθαρίσει: δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα. Οι ιδεοληψίες, η αναποτελεσματικότητα, ο λαϊκισμός, το κομματικό κράτος δεν μπορεί να επιβραβεύονται. Τα υπόλοιπα από το βήμα της Βουλής».

H Ένωση Κεντρώων τονίζει πως «ο κ. Καμμένος έπρεπε να φύγει πριν πάρει το στυλό της μειοδοσίας, ο Κοτζιάς και ο Τσίπρας».

«Μόνο η Ένωση Κεντρώων έχει ψηλά την πατρίδα και την δημοκρατία» καταλήγει η ανακοίνωση.

«Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο «ΣΚΑΪ» -τελώντας σε απεργία για την απόλυση δώδεκα συναδέλφων- αποφάσισαν σήμερα τη μετάδοση απεργιακού δελτίου ειδήσεων στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο και στο «skai.gr» αποκλειστικά και μόνο για τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, κατόπιν άδειας των Ενώσεων, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ και ΕΤΕΡ»