Στον αέρα το ραντεβού Τσίπρα - Καμμένου λόγω «εμπλοκής» στην ΠΓΔΜ

Στον αέρα είναι η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το απόγευμα.

Ο κ. Καμμένος δήλωσε πως υπάρχει «εμπλοκή» στην προσπάθεια της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ να συγκεντρώσει τις 80 ψήφους που χρειάζεται στην τρίτη και τελευταία ψηφοφορία για την συνταγματική αναθεώρηση, και συνεπώς η συνάντηση με τον πρωθυπουργό αναβάλλεται μέχρι νεοτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει επικοινωνήσει με τον κ. Τσίπρα και τον έχει ενημερώσει για τα τεκταινόμενα και το ενδεχόμενο αναβολής του ραντεβού. Νωρίτερα ο κ. Καμμένος δήλωσε πως δεν είναι απερχόμενος υπουργός ούτε τελεί υπό παραίτηση.

Στάση αναμονής τηρεί το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο παρακολουθεί και τις εξελίξεις στα Σκόπια.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ βρίσκεται σταθερά σε αναζήτηση των εδρών που χρειάζεται ώστε να υπερψηφιστεί οριστικά η αναθεώρηση του συντάγματος.

Η συνεδρίαση της Ολομέλειας στα Σκόπια, που ήταν προγραμματισμένο να αρχίσει στις 13:00 ώρα Ελλάδος, έχει «παγώσει».

Οι προσπάθειες του κ. Ζάεφ επικεντρώνονται σε δύο κόμματα της αλβανικής μειονότητας, που έκαστο αριθμεί δύο βουλευτές. Τα κόμματα της μειονότητας έχουν ενστάσεις για την χρήση του όρου «Μακεδόνας», καθώς αυτοπροσδιορίζονται εθνοτικά ως Αλβανοί.

Κύριος «στόχος» τις τελευταίες ώρες είναι το κόμμα BESA, ενώ έχουν γίνει επαφές και με τους οκτώ ανεξάρτητους βουλευτές που ανήκαν στην εθνικιστική αντιπολίτευση αλλά στήριξαν την κυβέρνηση στην πρώτη ψηφοφορία για την αναθεώρηση.
Πηγή: skai.gr