Καυγάς Γεωργιάδη-Χριστοδουλοπούλου στη βουλή περί «φασιστών» και «ναζιστών»

Τα «μαχαίρια» έβγαλαν Άδωνις Γεωργιάδης και Τασία Χριστοδουλοπούλου (ΣΥΡΙΖΑ) στην Επιτροπή Αναθεώρησης της Βουλής, ανταλλάσσοντας βαρύτατες αλληλοκατηγορίες περί «φασιστών και ναζιστών», ενώ φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε και ανάμεσα στον αντιπρόεδρο της ΝΔ και τον Γιώργο Κατρούγκαλου περί «σχιζοφρένειας».

Αφορμή για να ανάψουν τα αίματα στάθηκε η προσπάθεια της προεδρεύουσας εκείνη την ώρα Τασίας Χριστοδουλοπούλου να ανακόψει τη φόρα καταγγελιών του κ. Γεωργιάδη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ για σκευωρία στην υπόθεση Novartis και απειλές περί λογοδοσίας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τη Δικαιοσύνη, με το επιχείρημα ότι ως αντιπολίτευση δεν μπορεί να μιλήσει αντίστοιχη ώρα με εκείνη που μίλησε η ίδια ως στέλεχος της πλειοψηφίας, προκαλώντας την οργή του.

«Είστε αποκάλυψη σας λατρεύω», σημείωσε αρχικά ο Άδωνις Γεωργιάδης επιστρατεύοντας την ειρωνεία, αλλά στη συνέχεια άστραψε και βρόντηξε: «Κάθε φορά που μιλάτε σας ξεφεύγει η αληθινή σας σκέψη. Πού το βρήκατε αυτό; Αποδεικνύετε για άλλη μια φορά ποιοι είστε. Φασίστες κανονικοί είστε».

«Αν είμαστε εμείς φασίστες, τότε εσύ τι είσαι Γεωργιάδη; Σε ποιο χάρτη ανήκεις; Ναζιστής είσαι;», αντέδρασε εξίσου έντονα η κ. Χριστοδουλοπούλου, ενώ δε υψηλούς τόνους ήταν και η διαμαρτυρία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Δουζίνα ότι είναι ντροπή να κατηγορούνται για φασισμό βουλευτές που αγωνίζονται διαχρονικά εναντίον του, «καρφώνοντας» τον αντιπρόεδρο της ΝΔ ότι με το λόγο του δείχνει το δικό του ποιόν.

Λίγα λεπτά αργότερα τη σκυτάλη της αντιπαράθεσης πήρε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, χαρακτηρίζοντας λίγο έως πολύ τον Άδωνι Γεωργιάδη σχιζοφρενή και προκαλώντας τα δηκτικά του σχόλια.

«Είναι στα όρια του κωμικού να ζητούμε από τον κ. Γεωργιάδη να ανακαλέσει την κατηγορία που απηύθυνε σε όλους περί φασιστών. Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί στο τι λέμε εδώ μέσα για άσχετα θέματα για να μη φτάνουμε σε παρειδωλία ή αποφένια. Αποφένια είναι όταν σχετίζουμε τα ασυσχέτιστα και είναι η αρχή της σχιζοφρένειας», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

Για διδαχή του ευπρεπούς κοινωνικού διαλόγου εκ μέρους του κ. Κατρούγκαλου απάντησε αρχικές ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, «καρφώνοντάς» τον ουσιαστικά ότι έκανε αυτό που στηλίτευσε, ενώ εν συνεχεία τον «χτύπησε» για τις δηλώσεις του ότι είναι «κομμουνιστής».

«Ο κ. Κατρούγκαλος με εξαιρετικά μειλίχιο ύφος με είπε κωμικό και σχιζοφρενή, δεν ήξερα ότι αυτά είναι στο πλαίσιο του ευπρεπούς κοινωνικού διαλόγου. Αλλά θα σας ρωτήσω και εγώ κάτι “το να μιλάει για Δημοκρατία κάποιος που δηλώνει κομμουνιστής τι ακριβώς είναι”;», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, χωρίς όμως να πάρει απάντηση από τον κ. Κατρούγκαλο καθώς όπως είπε θα ήταν «τραγικό».
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά