Λεβέντης: Θα παραδώσω επιστολή στη Μέρκελ για την Μακεδονία

«Ο λαός δε θέλει να προδώσουμε την Μακεδονία», δήλωσε ο Βασίλης Λεβέντης στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σε Σκόπια και Αθήνα. 

Ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι εάν οι Σκοπιανοί πάρουν το όνομα της Μακεδονίας θα αποθρασυνθούν και θα γυρίσουν πάλι στην σκληρή και εθνικιστική τους πρακτική. «Εάν η Κυβέρνηση πιστεύει ότι έχει τους 151, τότε να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων και πρόσθεσε «Δεν πρέπει αυτό το ζήτημα εθνικής σημασίας να περάσει από τη Βουλή με αποστάτες, πρόθυμους και τριγυρατζήδες βουλευτές. Άπαξ και χαθεί η δεδηλωμένη, η χώρα οδηγείται σε εκλογές. Όλα τα υπόλοιπα είναι αντιθεσμικές πρωτοβουλίες».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων αποκάλυψε ότι θα παραδώσει επιστολή στην Άνγκελα Μέρκελ, στην οποία θα αναφέρει την επιθυμία της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού για την υπόθεση της Μακεδονίας. Η Ένωση Κεντρώων ήταν πάντα υπέρ των μεταρρυθμίσεων, δήλωσε ο κ. Λεβέντης και όχι να μας επιβληθούν οι αναγκαίες αυτές αλλαγές μέσω των μνημονίων.

Για το θέμα της αποχώρησης του Π. Καμμένου από την συγκυβέρνηση, ο κ. Λεβέντης δήλωσε ότι ο Πρόεδρος των ΑΝΕΛ είναι συνένοχος και εξήγησε ότι θα μπορούσε να έχει άρει την εμπιστοσύνη του προς την Κυβέρνηση πριν οι κύριοι Τσίπρας και Κοτζιάς πάνε στις Πρέσπες και υπογράψουν την κατάπτυστη συμφωνία. Τώρα ότι και να λέει ο κ. Καμμένος είναι αργά. Η Ένωση Κεντρώων όμως ακόμη και στην περίπτωση που κυρωθεί από την Ελληνική Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών, θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να την καταργήσει. 

Όσον αφορά τη στάση του Ποταμιού, ο κ. Λεβέντης δήλωσε: «Σε κάθε δύσκολη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ το Ποτάμι δίνει χέρι βοηθείας στην Κυβέρνηση και τώρα λέει Ναι στις Πρέσπες, Όχι στην ψήφο εμπιστοσύνης για την Κυβέρνηση». Είναι αυτή σοβαρή θέση κόμματος; αναρωτήθηκε ο κ. Λεβέντης.