Καμμένος σε Αμυρά: Για νυφούλα καλό σας βλέπω (vid)

Στη Βουλή μεταφέρθηκε σήμερα η αντιπαράθεση για τις εξελίξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό και το θρυλούμενο διαζύγιο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με την προσπάθεια της αντιπολίτευσης να «στριμώξει» τον Πάνο Καμμένο για να ανοίξει τα χαρτιά του περί των πραγματικών του προθέσεων και το χρόνο λήψης των οριστικών του αποφάσεων να πέφτει στο κενό, αφού ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αποδείχτηκε «σφίγγα», αρκούμενος σε μία μοναδική αινιγματική δήλωση «είτε είμαι υπουργός εγώ είτε άλλος οι διαδικασίες πρέπει να προχωρήσουν» αναφερόμενος στην τροπολογία για τα F-16 επί της οποίας βρέθηκε στην Ολομέλεια.

Αν και την περισσότερη πίεση άσκησαν οι βουλευτές της ΝΔ, τα αίματα άναψαν κυρίως όταν ο Γιώργος Αμυράς από το Ποτάμι κάλεσε ευθέως τον κ. Καμμένο να επιβεβαιώσει έστω και με ένα νεύμα αν έφερε βεβιασμένα προς ψήφιση το νομοσχέδιο στο οποίο εντάχθηκε η τροπολογία για τα F-16 επειδή είναι το τελευταίο του ως Υπουργός.

«Μετά τη διαπραγμάτευση που κάνει το Ποτάμι κι όταν συμφωνήσετε για σας θα απαντήσω. Όταν τα βρείτε μεταξύ σας θα σας απαντήσω. Αλλά εσείς το έχετε δίπορτο μαθαίνω…», σχολίασε δηκτικά ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, αφήνοντας υπαινιγμούς περί «φλερτ» του κ. Αμυρά κι άλλων βουλευτών του Ποταμιού με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Η εν λόγω μομφή προκάλεσε την έκρηξη του Γιώργου Αμυρά, ο οποίος «περιέλουσε» τον κ. Καμμένο με δικά του παλαιότερα λόγια, χαρακτηρίζοντάς τον «βασιλιά της κωλοτούμπας», κατηγορώντας τον πως ενώ επέτρεψε στον πρώην υπουργό Νίκο Κοτζιά να υπογράψει τη συμφωνία των Πρεσπών τώρα παριστάνει ότι κάνει αντάρτικο.

«Για νυφούλα καλό σας βλέπω πάντως», επέμεινε ειρωνικά ο Υπουργός Άμυνας, εννοώντας «πολύφερνη νύφη» για τα δύο μεγάλα κόμματα και προκαλώντας τις κατηγορίες του βουλευτή περί «φαιδρότητας».


Χαρακτηριστική είναι η στιχομυθία τους:

Αμυράς: Βιαστήκατε πολύ να φέρετε, κ. Καμμένε, αυτή την τροπολογία από την πίσω πόρτα. Γιατί; Είναι αυτό το τελευταίο νομοσχέδιο που φέρνετε; Ένα νεύμα σας αρκεί.

Καμμένος:
Μετά από τη διαπραγμάτευση που κάνει το Ποτάμι κι όταν συμφωνήσετε, θα σας απαντήσω. Όταν τα βρείτε μεταξύ σας θα σας απαντήσω. Αλλά εσείς το έχετε δίπορτο μαθαίνω.

Αμυράς: Θα αναγκαστώ να ανακαλέσω δική σας έκφραση γιατί εδώ δεν μιλάω έτσι. Είστε ο βασιλιάς της κωλοτούμπας γιατί επιτρέψατε στον κ. Κοτζιά να πάει να υπογράψει για Πρέσπες.

Καμμένος: Εσείς φαίνεστε τι είστε…

Αμυράς: Και τώρα κάνετε τάχα αντάρτικο; Μαζί τα κάνατε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Καμμένος: Για νυφούλα καλό σάς βλέπω πάντως.

Αμυράς:
Σταματήστε τη φαιδρότητα του υπουργού

Νωρίτερα, το ένα μετά το άλλο τα στελέχη της ΝΔ, σφυροκοπούσαν τον Πάνο Καμμένο για τη στάση του αναφορικά με τα ήξεις αφήξεις για την αποχώρησή του από την συγκυβέρνηση.

Για Υπουργό λίγο πριν την έξοδο και υπό προθεσμία, έκαναν λόγο ο Νίκος Δένδιας και ο Βασίλης Κικίλιας, αντίστοιχα, καλώντας τον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ να ξεκαθαρίσει εάν υπάρχει ή μη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Ο κ. Κικίλιας μάλιστα μίλησε και για «ντιλάρισμα» βουλευτών για τη διάσωση της καρέκλας τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης εκτίμησε ότι ο κ. Καμμένος δεν θα κάνει πράξη τις απειλές του επειδή λατρεύει την καρέκλα του.

Για «τζούφιους λεονταρισμούς», κατηγόρησε από την πλευρά του τον Πάνο Καμμένο ο Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή την τροπολογία για τα F-16. «Αποδεικνύεται κακή οπερέτα η κόντρα των δύο εταίρων. Ο μικρότερος εταίρος προσπαθεί να αποτρέψει την εκλογική του εξαφάνιση και ο μεγαλύτερος την εκλογική συντριβή. Όλοι σας έχουν καταλάβει πια. Όταν πρόκειται για παράνομες διαδικασίες εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ μια χαρά συνυπογράφετε», σχολίασε.

Ο Πάνος Καμμένος πάντως δέχτηκε και φίλια πυρά από τον Νίκο Φίλη, ο οποίος απαξίωσε εμμέσως τη σπουδαιότητα της αποχώρησής του από το κυβερνητικό σχήμα, καλώντας τη ΝΔ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας για να αποδειχτεί ότι η κυβέρνηση παραμένει ισχυρή και θα μείνει έως το τέλος της τετραετίας.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά