Κλείσιμο

Ακόμα και σήμερα αναμένεται η επικοινωνία του Τσίπρα με τον Καμμένο

Σήμερα αναμένεται να γίνει η κρίσιμη επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, σύμφωνα με τις φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, καθώς η συνοχή του κυβερνητικού σχηματισμού δοκιμάζεται εκ νέου με αφορμή την συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Εφημερίδας των Συντακτών ο κ. Τσίπρας θα ζητήσει ωφέλιμο χρόνο από τον υπουργό Άμυνας έως την ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης στα Σκόπια, που αναμένεται μεταξύ 11 και 15 Ιανουαρίου. Στις 10 και 11 του μηνός θα επισκεφτεί την Αθήνα η καγκελάριος της Γερμανίας Μέρκελ.

Θέτοντας το πλαίσιο για την επικοινωνία των δύο εταίρων, το Μέγαρο Μαξίμου διέρρευσε χθες πως η κυβέρνηση διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία τουλάχιστον 151 εδρών σε οποιαδήποτε κρίσιμη ψηφοφορία.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένος να φέρει την συμφωνία με την ΠΓΔΜ προς κύρωση στην Βουλή, θέση που διατυπώθηκε ξεκάθαρα από τον πρωθυπουργό ανήμερα των Θεοφανείων, παρά την απειλή Καμμένου ότι θα αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.

Ο κ. Καμμένος δεν έχει τοποθετηθεί δημόσια μετά τις αναρτήσεις του στο Twitter το Σαββατοκύριακο, όποτε κήρυξε «ανένδοτο» αγώνα. Αύριο Τετάρτη έχει συγκαλέσει εκτάκτως συνεδριάσεις της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Ο στενός του συνεργάτης του κ. Καμμένου, βουλευτής Κώστας Κατσίκης επανέλαβε σήμερα πως αν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ η κυβέρνηση θα χάσει την δεδηλωμένη. Άλλα στελέχη του κόμματος, όπως ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, έχουν δηλώσει ωστόσο πως θα υπερψηφίσουν την συμφωνία.

Να ρίξουν τους τόνους επιχειρούν εν τω μεταξύ στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γραμματέας της Κουμουνδούρου Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε στον Alpha ότι η κυβέρνηση διαθέτει 151 βουλευτές για να περάσει την συμφωνία των Πρεσπών και για οποιοδήποτε άλλο κρίσιμο νομοσχέδιο, προσθέτοντας όμως ότι θα ήταν καλό οι κυβερνητικοί εταίροι να ολοκληρώσουν μαζί την θητεία τους.

Όσο έχουμε χρόνο θα προσπαθούμε να πείσουμε τον Πάνο Καμμένο πως η συμφωνία με την ΠΓΔΜ είναι επωφελής για τα ελληνικά συμφέροντα, δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς. Προσέθεσε ωστόσο πως σε περίπτωση διαφωνιών ανάμεσα σε εταίρους είναι καλό οι διαφορές να μην διατυπώνονται δημόσια.

Μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς άφησε και πάλι ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσει Το Ποτάμι την συμφωνία με την ΠΓΔΜ. Τόνισε ωστόσο πως Το Ποτάμι δεν μπορεί να συντηρήσει την κυβέρνηση στην εξουσία.

Η εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη προκάλεσε τον πρωθυπουργό να πάει στην Βουλή και να αφήσει τις διαρροές.

Πηγή: skai.gr