Η αναβολή της συνέντευξης Τσίπρα και το σενάριο για συνάντηση με Καμμένο

Για άλλη μια φορά σύμφωνα με πληροφορίες δρομολογείται συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Πάνο Καμμένο, προκειμένου να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις σχετικά με τις αναταράξεις στον κυβερνητικό συνασπισμό, εν’ όψει της συμφωνίας των Πρεσπών, που έρχεται για κύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Μέχρι στιγμής δεν έχει κλειστεί κάποιο ραντεβού, αλλά κ. Καμμένος έχει συγκαλέσει εκτάκτως συνεδρίαση της Κ.Ο. των ΑΝΕΛ για την Τετάρτη και ο πρωθυπουργός ανέβαλε την προγραμματισμένη για την Τρίτη συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Open «λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων». 

Σύμφωνα με κομματικές πηγές : «Τα τελευταία 24ωρα δεν έχουν επικοινωνήσει. Κάποια στιγμή προφανώς θα συναντηθούν αλλά δεν είναι κλεισμένο κάτι. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα για την κύρωση της συμφωνίας είναι στη διακριτική ευχέρεια του πρωθυπουργού να αποφασίσει».

Για το ενδεχόμενο αποχώρησης των ΑΝΕΛ, οι ίδιες πηγές αναφέρουν: «Όλα είναι ανοιχτά. Έχει τις διαδικασίες του την Τετάρτη θα περιμένουμε να πάρει τις αποφάσεις».

Το θέμα κυριάρχησε και στην πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, κομματικές πηγές χαρακτήρισαν ιδιαιτέρως κρίσιμη την επόμενη περίοδο σε πολιτικό και κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, το επόμενο διάστημα προχωρούν θέματα όπως της συνταγματική αναθεώρησης, σχέσεις κράτους εκκλησίας, προστασία πρώτης κατοικίας και η συμφωνία Πρεσπών

Όπως εκτιμούν η συμφωνία των Πρεσπών είναι εφικτό να κυρωθεί με 151 ψήφους ώστε η κυβερνητική θητεία να ολοκληρωθεί στο τέλος της τετραετίας. 

Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις στελεχών της Κουμουνδούρου, ακόμα και σε ενδεχόμενη πρόταση μομφής η κυβέρνηση θα συγκεντρώσει 151 ψήφους. Αν και θεωρούν ότι δεν θα τεθεί πρόταση μομφής από την ΝΔ, λένε χαρακτηριστικά: « Λέμε στον κ. Μητσοτάκη ιδού Ρόδος ιδού και το πήδημα για να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας».

Πηγή: skai.gr