Τσίπρας: Ψάχνω ημερομηνία τον Οκτώβρη για εκλογές.Τι είπε για Σκοπιανό

Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο περιθώριο των εορτασμών της πρωτοχρονιάς με τα κάλαντα σε δημοσιογράφους, επανέλαβε την πρόθεση του να εξαντλήσει την κυβερνητική θητεία και οι εκλογές να διεξαχθούν τον Οκτώβριο. «Ψάχνω ημερομηνία τον Οκτώβριο», απάντησε χαρακτηριστικά στο σχετικό ερώτημα των δημοσιογράφων.

Στα ερώτημα τα για το πότε θα έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο, η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας δεν δεσμεύτηκε αν θα έρθει πριν τον Μάρτιο, αλλά ότι το πρωτόκολλο εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, θα έρθει λίγες ημέρες μετά την ψήφιση της. «Η ψηφοφορία θα γίνει στην ώρα της. Δεν έχω αποφασίσει ακόμη εάν θα έρθει νωρίτερα από τον Μάρτη. Η ψήφιση του πρωτοκόλλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, θα έρθει με μερικές
ημέρες απόσταση στη Βουλή για τεχνικούς λόγους. Ακούω μια
παραφιλολογία .Αυτά είναι ανοησίες», είπε χαρακτηριστικά.

Όταν κλήθηκε να σχολιάσει τη συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, δεν θέλησε να σχολιάσει λέγοντας απλά «Χρόνια πολλά» , ενώ σε δεύτερη ερώτηση, αν ανησυχεί για τη στάση του Πάνου Καμμένου στη συμφωνία των Πρεσπών και αν ανησυχεί απάντησε: «Ούτε αυτός ανησυχεί. Το έχει πάρει απόφαση»
Πηγή: skai.gr