Καμμένος: Θα τσακίσουμε όποιον αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία

Νέο μήνυμα του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κατά την επίσκεψή του ενόψει των Χριστουγέννων στις εγκαταστάσεις της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο.

«Όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία, την εδαφική μας ακεραιότητα και το διεθνές δίκαιο θα τον τσακίσουμε, θα τον συντρίψουμε» τόνισε ο κ. Καμμένος. Αυτό δεν είναι απειλή προς κανέναν, πρόσθεσε, δεν είναι λεονταρισμός, είναι η άσκηση της εθνικής μας κυριαρχίας, του δικαίου. «Το ξεκαθαρίζουμε από την αρχή για να καταλάβουν όλοι ποια είναι τα όριά μας και να ξέρουν ότι το Έθνος είναι ενωμένο».

Αναφέρθηκε και στη συμφωνία των Πρεσπών λέγοντας πως αν η συμφωνία έρθει στη βουλή θα υποχρεωθεί να αποχωρήσει από το υπουργείο και την κυβέρνηση. «Δεν μου το επιτρέπει ούτε η ιστορία ούτε η υπηρεσία μου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να συναινέσω στην παράδοση του όρου της Μακεδονίας. Και θα το κάνω ενσυνείδητα, εκ μέρους της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και πολλών από εσάς» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως ίσως αυτή είναι η τελευταία φορά που επισκέπτεται την Κύπρο με την ιδιότητα του υπουργού.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επεσήμανε, απευθυνόμενος προς τα στελέχη και τους οπλίτες της ΕΛΔΥΚ:

«Αντέξατε, κρατήσατε ψηλά την αποτρεπτική δύναμη της πατρίδας μας και παράλληλα καταφέρατε η Ελλάδα, από μέρος του προβλήματος της ευρύτερης περιοχής να δημιουργήσει άξονα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, μαζί με την Κύπρο και με τις συμφωνίες που κάναμε προς το νότο με την Αίγυπτο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, το Λίβανο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και προς το βορρά με τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τη Σερβία.

Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ η χώρα μας βρισκόταν σε κρίση - καιοι κρίσεις συχνά οδηγούν σε απώλεια εθνικού εδάφους - καταφέρατε και δημιουργήσατε αυτόν τον άξονα σταθερότητας. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών, πριν από δύο εβδομάδες, είπε ότι η Ελλάδα πέρασε στο «plan A». Δεν είναι τυχαίο, ότι ξεκινώντας η Κύπρος για την εκμετάλλευση του φυσικού της αερίου, με την Τουρκία να απειλεί και να κατεβάζει πολεμικά πλοία, δεν είχε μόνο τη μόνιμη συνοδεία της Ελλάδος, δηλαδή την ΕΛΔΥΚ και το Πολεμικό μας Ναυτικό, αλλά ήρθαν και οι συμμαχικές δυνάμεις για να στείλουν ένα μήνυμα «να αφήσουν ήσυχη την Κύπρο να προχωρήσει στην εξόρυξη του φυσικού της πλούτου». Αυτό θα γίνει και στην Ελλάδα.

Πριν από λίγες ημέρες, στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Αναστασιάδης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Τσίπρας και ο Πρόεδρος του Ισραήλ κ. Νετανιάχου, παρουσία του Αμερικανού Πρέσβη στο Ισραήλ, ανακοίνωσαν ότι θα ξεκινήσει από εδώ ένας αγωγός, θα περάσει νότια της Κρήτης, θα συνδεθεί με το φυσικό αέριο της Ελλάδος και θα μεταφέρει το φυσικό αέριο της Κύπρου, του Ισραήλ και της Αιγύπτου, μέσω της Ελλάδος, στην Ευρώπη. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει σταθερότητα, ασφάλεια. Σημαίνει ότι αφήσαμε μία εποχή οικονομικής κρίσης και περνάμε σε μία περίοδο μεγάλης ασφάλειας. Και αυτό χάρη σε εσάς.

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ», ένα μεγάλο «ευγνωμονώ», εκ μέρους όλου του ελληνικού λαού, εκ μέρους όλου του Έθνους, στο μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Γιατί το κάνατε πιστοί στον όρκο που δώσατε «Να υπερασπίζω τη Σημαία, μέχρι την τελευταία ρανίδα του αίματός μου, να μην την εγκαταλείπω ποτέ». Δεν γονατίσατε ούτε σε πιστωτές ούτε σε εκείνους που υποτίθεται ότι μας δείχνουν τα δόντια τους».