Νέα αλληλοκαρφώματα Βούτση - ΝΔ για την μετάθεση της ψηφοφορίας...

Χαρακτηριστικά βεντέτας τείνει να προσλάβει η αντιπαράθεση ανάμεσα στους Προέδρους της Βουλής και της Νέας Δημοκρατίας.

Εκτός από τα «αλληλοκαρφώματα» για το θεσμό επεισόδιο την ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, νέες έριδες προκάλεσε και το μπαράζ τροπολογιών στο νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, η ψήφιση του οποίου αναβλήθηκε τελικώς για αύριο Παρασκευή μετά την κατακραυγή σύσσωμης της αντιπολίτευσης.

Αυτή ακριβώς η αναβολή ήταν αρκετή για να τροφοδοτήσει νέα ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στον Πρόεδρο της Βουλής και την Πειραιώς.

Αφορμή στάθηκαν τα σχόλια πηγών της ΝΔ ότι ο κ. Βούτσης «ανέκρουσε πρύμναν», μετά τις πληροφορίες που άφηναν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσέλθει στην Ολομέλεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να στηλιτεύει τη νομοθέτηση μέσω εκπρόθεσμων τροπολογιών.

Το σενάριο αυτό απέρριψε κατηγορηματικά ο ίδιος ο Πρόεδρος της Βουλής, ερωτηθείς σχετικά από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. «Πρώτον εμένα δεν μου έχει διατυπωθεί καμία απειλή. Αλίμονο. Ούτε ήμουν σε γνώση κάτι τέτοιου», είπε ο κ. Βρούτσης.

Όσα είχε πει νωρίτερα, ωστόσο, στην Ολομέλεια για να αποκρούσει τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί πρωτοφανούς μπαράζ τροπολογιών, καταδεικνύουν ότι οι πληροφορίες είχαν φτάσει από τους διαδρόμους της Βουλής και στο δικό του γραφείο.

«Το 2014 είχαν έρθει 111 τροπολογίες μαζί με τις βουλευτικές. Οι 38 υπουργικές και ψηφίστηκαν στις 24/12 το βράδυ 43 εξ αυτών. Παρακαλώ πολύ λοιπόν, όσοι είναι να έρθουν μετά τις 5, επειδή έχω πληροφορηθεί ότι θα συνεχιστεί αυτή η πολιτική εκμετάλλευση, ίσως και σε ανώτερο επίπεδο.

Εδώ θα είμαστε και το απόγευμα αν έρθουν άλλοι εκπρόσωποι», είχε αναφέρει ο Νίκος Βούτσης, τροφοδοτώντας προφανώς τα μετέπειτα σχόλια πηγών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Πρόεδρος της Βουλής απάντησε
και στην αντίδραση πηγών της ΝΔ αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής εναντίον του από τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας πως ο καθένας αφήνει τη δική του ορολογία και αποτύπωμα.

Σημείωσε λιτά πως ο καθένας μπορεί να κάνει άσκηση των προνοιών του Συντάγματος, ενώ στην προτροπή της Πειραιώς «ας μην ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη» ο κ. Βούτσης απάντησε: «Ούτε με γκλίτσες ούτε με τσομπάνηδες έχω σχέση».

Ο Πρόεδρος της Βουλής έβαλε επίσης εκ νέου φρένο σε σενάρια για πρόωρες κάλπες, αναφερόμενος στις προθεσμίες που έχουν τεθεί έως το Μάρτιο για την ολοκλήρωση των διαδικασιών της Συνταγματικής Αναθεώρησης από την παρούσα Βουλή.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά