Βούτσης σε Μητσοτάκη: Κάνε πρόταση μομφής- ΝΔ: Μην ξύνεσαι στην γκλίτσα...

Το γάντι στον Πρόεδρο της ΝΔ πέταξε ο Νίκος Βούτσης μετά το χθεσινοβραδινό (Τρίτη) σφοδρό φραστικό τους επεισόδιο στην Ολομέλεια, καλώντας τον να καταθέσει εάν θέλει πρόταση μομφής εναντίον του και εξαπολύοντας αιχμές εναντίον του κ. Μητσοτάκη περί τεχνητής όξυνσης. Σκληρή ήταν η απάντηση πηγών της ΝΔ.  

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Βουλής έδωσε συνέχεια στην άγρια κόντρα, θέτοντας το ζήτημα και στη Διάσκεψη των Προέδρων.

«Έθεσα στη Διάσκεψη ένα ζήτημα που αφορά ότι εκ του Συντάγματος υπάρχει σαφής διαδικασία ενστάσεων και αντιρρήσεων για τον Πρόεδρο της Βουλής και έναρξης διαδικασίας σε σχέση με αυτόν αν κάποια πολιτική δύναμη θέλει να θέσει ένα τέτοιο ζήτημα», ανέφερε αρχικά ο κ. Βούτσης, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Εν συνεχεία και εμφανώς ενοχλημένος τόσο από τους υψηλούς τόνους του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά τον χθεσινοβραδινό καυγά όσο κι από τη συνέχεια που έδωσαν σε αυτόν κύκλοι της ΝΔ, άφησε αιχμές κατά του Προέδρου της ΝΔ για όξυνση πέραν των ορίων της πολιτικής αντιπαράθεσης.

«Άρα δεν είναι κατανοητή οποιαδήποτε διαδικασία διαρροών, όπως σας έχει γίνει από χθες βράδυ, στην οποία δεν απάντησα κι ούτε πρόκειται, γιατί σέβομαι το θεσμικό μου ρόλο. Ούτε η δημιουργία τεχνητών εντάσεων στην Ολομέλεια που προσπαθώ να προλαμβάνω, ούτε η όξυνση της πολιτικής αντιπαράθεσης με επιπλέον επεισόδια πέραν αυτών που επιτρέπει η τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση», τόνισε χαρακτηριστικά ο Νίκος Βούτσης, προκαλώντας τον κ. Μητσοτάκη αν θέλει να κινήσει τη διαδικασία της πρότασης μομφής εναντίον του και σχολιάζοντας δηκτικά ότι «όλα τα άλλα επιβαρύνουν το κλίμα και δεν βοηθούν στην επίλυση ζητημάτων».

Σημειώνεται ότι η κατάθεση πρότασης μομφής εναντίον του Προέδρου της Βουλής, βάσει του Κανονισμού της Βουλής, απαιτεί 50 υπογραφές βουλευτών και η έγκρισή της απαιτεί την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών. Το ερώτημα πλέον είναι κατά πόσο η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αποφασίσουν να κάνουν χρήση των συνταγματικών προβλέψεων.

Η σκληρή απάντηση της ΝΔ 


«Ας μην ξύνεται στην γκλίτσα του τσοπάνη. Ο κ. Βούτσης έλαβε χθες ένα σαφές μήνυμα από την αντιπολίτευση. Οι πράξεις του θα δείξουν αν το κατάλαβε» απάντησαν αυστηρά οι πηγές της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά