Αναδίπλωση στην άρση του εμπάργκο κατά του ΣΚΑΪ από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σε αναδίπλωση στο θέμα της άρσης του εμπάργκο κατά του ΣΚΑΪ προχώρησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την άρση του εμπάργκο ζητούσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση και για το λόγο αυτό είχε συντάξει σχετικό κείμενο το οποίο είχε προωθήσει στο σύνολο της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το κείμενο αναφέρει μεταξύ άλλων ότι:

«Η δική μας αριστερά δεν προϋποθέτει το ασφαλές περιβάλλον, ούτε φοβάται την πολιτική διαφωνία ή την σύγκρουση. Το αντίθετο. Θεωρεί την Δημοκρατία ως θεμελιώδη προϋπόθεση, ως συνθήκη που πρέπει διαρκώς να επιβεβαιώνεται και να κατακτιέται».

Οι διαφωνούντες με την συνέχιση του εμπάργκο στον ΣΚΑΪ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αφού καταδικάζουν απολύτως την τρομοκρατική ενέργεια στον τηλεοπτικό σταθμό καταλήγουν πως "κάτω από αυτές τις συνθήκες οφείλουμε να στηρίξουμε την πολιτική μας εκφώνηση και την πολιτική μας πρόταση, σε όλα, τα δημοκρατικά ΜΜΕ, χωρίς εξαιρέσεις και εμπάργκο".

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μετά την πολύ σκληρή ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του ΣΚΑΪ το βράδυ της Δευτέρας, υπήρξε έντονος προβληματισμός από τους βουλευτές που είχαν ήδη υπογράψει το κείμενο. Εκτίμησαν πως δεν είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή να προχωρήσει μια τέτοια πρωτοβουλία.

Ως εκ τούτου η προώθηση του κειμένου στο προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας και στο Μέγαρο Μαξίμου αναβλήθηκε... αλλά ο προβληματισμός υπάρχει.

Μάλιστα, υπέρ της άρσης του εμπάργκο τάχθηκαν ανοιχτά την Τρίτη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης και Χρήστος Μαντάς.
Πηγή: skai.gr