Άγρια κόντρα στη βουλή μεταξύ Μητσοτάκη και Βούτση

Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη και στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση.

Σύμφωνα με το περιβάλλον Μητσοτάκη η ένταση ξεκίνησε όταν μία βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε κάτι εξαιρετικά προσβλητικό εναντίον του από τα βουλευτικά έδρανα - ο Βούτσης δεν την ανακάλεσε στην τάξη και δεν τον προστάτεψε ως όφειλε, κάτι που, όπως αναφέρουν, έχει ξανακάνει - γι' αυτό αντέδρασε έντονα ο Μητσοτάκης κατηγορώντας τον Βούτση ότι δεν τους ανακαλεί στην τάξη γιατί λειτουργεί ως κομματικός πρόεδρος κι όχι ως Πρόεδρος της Βουλής, κάνοντάς τον έξαλλο.

Τότε παρενέβη ο Νίκος Βούτσης και ο κ. Μητσοτάκης του είπε «φέρεστε ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και όχι της Βουλής. Αν δεν μπορείτε να κάνετε τη δουλειά σας κατεβείτε κάτω».

Στη συνέχεια ο κ. Βούτσης αντέδρασε έντονα λέγοντας του ότι πρέπει να μάθει πως τον λόγο τον παίρνει από τον Πρόεδρο της Βουλής και ο κ. Μητσοτάκης του είπε: «Τον αυταρχισμό και την αλαζονεία αλλού. Κατεβάστε τον τόνο της φωνής σας αλλιώς κατεβείτε κάτω. Δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη ή δεν θέλετε να επιβάλλετε την τάξη. Μεροληπτείτε συστηματικά εις βάρος της Νέας Δημοκρατίας είστε κομματικός πρόεδρος.»

Κύκλοι της ΝΔ μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ανέφεραν ότι η οργισμένη αντίδραση του κ. Μητσοτάκη δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία.

Όπως παρατήρησαν, ο  Πρόεδρος της Βουλής έχει δώσει πολλά δικαιώματα με τη συμπεριφορά του το τελευταίο διάστημα. αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα την τελευταία του φράση ότι η ΝΔ ζητάει εδώ και 4 χρόνια εκλογές, γεγονός που καταδεικνύει, όπως αναφέρουν, ότι είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι της Βουλής


Πηγή: skai.gr - Ναντίν Χαρδαλιά