Κλείσιμο

Μητσοτάκης: Φέρετε και προσωπική ευθύνη κ. Τσίπρα για την ανοχή στη βία

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το τρομοκρατικό χτύπημα στον ΣΚΑΪ απέδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκινώντας την ομιλία του στη βουλή για τον προϋπολογισμό. 

Υπογράμμισε ότι η τρομοκρατική επίθεση κατά του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της στρατηγικής έντασης που ακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια η κυβέρνηση..

Σημείωσε πως όταν δικαιολογούνται οι αφετηρίες της βίας, τότε εισπράττεται οδυνηρά και η εξέλιξή της. Αλλά όσο ανοιχτή είναι η δημοκρατία στις διαφορετικές απόψεις, τόσο αμείλικτη θα είναι με εκείνους που θα θελήσουν να τις φιμώσουν με βία.

«Η τρομοκρατία θρέφεται μέσα σε μια κοινωνία που -ένα τμήμα της τουλάχιστον- έχει αποκτήσει δυστυχώς ένα αίσθημα ανοχής στη βία. Και για αυτά φέρετε και προσωπική ευθύνη, κ. Τσίπρα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ Μητσοτάκης προειδοποίησε πως οι καταλήψεις και οι γροθιές μετατρέπονται εύκολα σε ρόπαλα και μολότοφ, για να μετατραπούν με τη σειρά τους σε καλάσνικοφ και βόμβες. «Όταν δικαιολογούνται οι αφετηρίες της βίας, εισπράττεται και η εξέλιξή της, τόνισε. 

Για τη δική του στάση προανήγγειλε: «Από την πλευρά μου, ένα μόνο θα πω: Όσο ανοιχτή είναι η δημοκρατία στις διαφορετικές απόψεις, τόσο αμείλικτη θα είναι με εκείνους που θα θελήσουν να τις φιμώσουν με τη βία. Και όσοι φαντασιώνονται ένοπλους αγώνες και επαναστάσεις σε βάρος της Δημοκρατίας και των θεσμών να ξέρουν ότι επί των ημερών μας θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Τελεία και παύλα».

«Καταψηφίζουμε όχι μόνο τις επιμέρους προβλέψεις του προϋπολογισμού, αλλά μέσω αυτού συνολικά την Κυβέρνηση. Καταψηφίζουμε την Kυβέρνηση του ψεύδους, της εξαπάτησης, της αλαζονείας και του κυνισμού". Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση των φόρων, της βαριάς λιτότητας, των σκανδάλων και της διαπλοκής. Της απαράδεκτης κυβέρνησης που χειροτέρεψε τη ζωή των Ελλήνων. Καταψηφίζουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για ότι αυτοί συμβολίζουν», είπε επίσης.

Απευθυνόμενος προς τα έδρανα της συμπολίτευσης είπε "αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που φέρνετε στη Βουλή" και πρόσθεσε ότι ο κύκλος της κρίσης θα είχε κλείσει πριν από τέσσερα χρόνια, "αν εσείς κ. Τσίπρα μαζί με τον κ. Καμμένο δεν προκαλούσατε εκλογές με τη σύμπραξη του κ. Κουβέλη και της Χρυσής Αυγής". Επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι "εμποδίσατε την έξοδο απ' το 2ο Πρόγραμμα και παγιδεύσατε τη χώρα σε ένα νέο κύκλο λιτότητας, ζημιώνοντάς την με πάνω από 100 δισ. ευρώ" και παρέθεσε τις δηλώσεις των κ. Ρέγκλινγκ και Βίζερ.
 
Είπε ότι ο προϋπολογισμός αυτός δεν είναι ούτε αξιόπιστος ούτε αναπτυξιακός. «Άλλωστε σε κανέναν από τους 4 προϋπολογισμούς δεν πιάσατε τους στόχους ανάπτυξης. 4 στις 4 αποτυχίες», είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Περιέγραψε και τον στόχο του κόμματός του λέγοντας πως αυτός περιγράφεται από το δίπτυχο λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες καλές δουλειές. 

Η ΝΔ καλείται να γεφυρώσει παλιά και νέα ρήγματα στην κοινωνία, ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας πως «εμείς πιστεύουμε στην ιδιωτική πρωτοβουλία. Εμείς θέλουμε να μειώσουμε τους φόρους και τις εισφορές».

Η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να ανακτήσει την αξιοπιστία της χώρας κι έτσι να διεκδικήσει την μείωση των υπερβολικών υπερπλεονασμάτων, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ.