Κλείσιμο

Καμμένος για Πρέσπες: Θα δούμε ποιος θα πάρει εθνική θέση και ευθύνη

«Oταν θα έρθει η συμφωνία θα δούμε ποιος θα πάρει εθνική θέση και ευθύνη.» Είπε από το βήμα της Βουλής ο Κυβερνητικός Εταίρος και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος,αποφεύγοντας αυτή τη φορά να δηλώσει κατηγορηματικά πως οι Ανεξάρτητοι Ελληνες και ο ίδιος θα αποχωρήσουν από την Κυβέρνηση, αν η συμφωνία φτάσει στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αντ’ αυτού προτίμησε να εξαπολύσει τα βέλη του προς την Αξιωματική Αντιπολίτευση και το ΠΑΣΟΚ, τόσο για το θέμα των Σκοπίων όσο και για την οικονομία γενικότερα λέγοντας χαρακτηριστικά, «Σήμερα βλέπω έκπληκτος αυτούς που καταδίκασαν τη χώρα σε απαξίωση, να φορούν τον μανδύα του πατριώτη προκειμένου να διασωθούν και να εξαπατήσουν ακόμη μια φορά τους πολίτες.

Εκείνους που δημιούργησαν το τεράστιο θέμα της Μακεδονίας, παραδίδοντας το γεωγραφικό προσδιορισμό ‘Βόρεια Μακεδονία', και πήγαιναν με τα αεροπλάνα του Χριστοφοράκου στα Σκόπια, και κάνανε μπίζνες με πετρέλαια, να χρησιμοποιούν τώρα το εθνικό μείζον θέμα ως φερετζέ για την αντεθνική τους δράση.».

Ιστορική ημέρα

"Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την πατρίδα μας. Μια ημέρα που γίνεται πράξη μια δέσμευση απέναντι στο έθνος, απέναντι στους προγόνους μας αλλά και απέναντι στις πολιτικές μας δεσμεύσεις που αναλάβαμε πριν συγκροτήσουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ", είπε ξεκινώντας την ομιλία του, στη Βουλή, στο πλαίσιο ψήφισης του Προυπολογισμού για το 2019 ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

"Ήταν μια δέσμευση που περιλαμβανόταν στην ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων, να φτάσουμε στη συζήτηση ενός προϋπολογισμού που δεν κατέχεται από μνημόνια, ενός προϋπολογισμού που δεν θα υποδεικνύεται από τους πιστωτές, ενός προϋπολογισμού που θα ανακτά την εθνική κυριαρχία της χώρας", είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων για να υπογραμμίσει ότι "σήμερα γίνεται πράξη αυτή η δέσμευση, καθώς είναι ο πρώτος προϋπολογισμός ενός ελεύθερου κράτους μετά από μια δεκαετή κρίση".

"Αν είχαμε αποχωρήσει το καλοκαίρι του 2018 δεν θα φθάναμε σε αυτές τις επιτυχίες. Αυτή είναι η ΝΔ. Αυτή είναι η απάτη. Θελατε να πέσει η κυβέρνηση για να μην πιστωθεί αυτή την επιτυχία του προϋπολογισμού. Καταθέσατε την πρόταση μομφής μετά την ψήφιση προαπαιτούμενων και πριν την έγκριση από τους δανειστές. Δεν το κάνατε για τις Πρέσπες αλλά για να μην πιστωθεί η κυβέρνηση αυτή την επιτυχία." εξέφρασε παράλληλα ο Κος Καμμένος.