Κλείσιμο

Εντατικοποιείται το πολιτικό φλερτ Σαρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ

Της Ναντίν Χαρδαλιά

 

Με κολακευτικά σχόλια κορυφαίων υπουργών εντείνεται το πολιτικό φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ στον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννη Σαρίδη, όσο πλησιάζει η ψήφιση του προϋπολογισμού του 2019 και στον απόηχο των δηλώσεών του ότι δεν προτίθεται να τον καταψηφίσει κόντρα στην επίσημη γραμμή του κόμματός του.

Αλέκος Φλαμπουράρης και Μιχάλης Καλογήρου, έκαναν άνοιγμα στον κ. Σαρίδη, επικροτώντας την πρόταση νόμου που έχει καταθέσει ο βουλευτής για την παροχή δωρεάν νομικής βοήθειας στους αδύναμους δανειολήπτες, την οποία είχε καλέσει την κυβέρνηση να εξετάσει, προκειμένου να τον πείσει για το άνοιγμα στο χώρο του Κέντρου.

Ταύτιση της πρότασης του κ. Σαρίδη για τα όρια της φτώχειας με τα νομοθετήματα της κυβέρνησης που έχουν «ταξική μεροληψία» υπέρ των ασθενέστερων, διαπίστωσε ο Υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης κατά την τοποθέτησή του για τον προϋπολογισμό του 2019.

Την αρχή είχε κάνει χθες βράδυ Υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, o οποίος αναφερόμενος εμμέσως στον βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, χαρακτήρισε σημαντική τη θεσμοθέτηση της νέας νομικής βοήθειας για την υπεράσπιση των αδυνάτων.

«Ασφαλώς θα ληφθούν υπόψη πρωτοβουλίες, νομοθετικές προτάσεις και από βουλευτές πέραν της κυβερνητικής πλειοψηφίας», σημείωσε με νόημα ο κ. Καλογήρου. 

Η πολιτική ζύμωση μεταξύ των δύο πλευρών είναι ορατή από την πρώτη στιγμή που ο Γιάννης Σαρίδης ανακοίνωσε ότι αδυνατεί να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό.

Προς ώρας, ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν αυτό το φλερτ θα οδηγήσει σε «γάμο» του βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της αποχώρησής του από την Ένωση Κεντρώων, οδηγώντας αυτομάτως την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Βασίλη Λεβέντη σε διάλυση λόγω πτώσης κάτω από τον προβλεπόμενο εκ του Κανονισμού αριθμό των 5 βουλευτών ή θα επικρατήσει ο σουρεαλισμός με υπερψήφιση του προϋπολογισμού εκ μέρους του, που ενέχει και ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και παραμονή του στην Ένωση Κεντρώων.

TAGS: ΣΥΡΙΖΑ