Τσίπρας για Καμμένο - Σκοπιανό: «Όχι ρε παιδιά που να πάει»

Επιχείρησε να υποβαθμίσει τους κινδύνους για την κυβέρνηση εάν ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από το κυβερνητικό σχήμα για τη Συμφωνία των Πρεσπών. Προϊδέασε για αντιπαράθεση «Οξφόρδης» αύριο στον προϋπολογισμό.

«Όχι ρε παιδιά που να πάει... Μην ανησυχείτε». Με αυτή τη φράση και γελώντας, επιχείρησε ο πρωθυπουργός να υποβαθμίσει τον κίνδυνο απώλειας της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση εάν ο κυβερνητικός του εταίρος, Πάνος Καμμένος, υλοποιήσει τελικά την απειλή για αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία όταν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή.

Αντί απάντησης στο ερώτημα των κοινοβουλευτικών συντακτών εάν η κυβέρνηση έχει "plan b" γι' αυτό το ενδεχόμενο, ο Αλέξης Τσίπρας, έκανε ουσιαστικά ελιγμό δια του αστεϊσμού, με εμφανή στόχο να βάλει τέλος στη συζήτηση, η οποία αν συνεχιζόταν πιθανόν να οδηγούσε σε νέους ενδοκυβερνητικούς τριγμούς.

Συνομιλώντας με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Τσίπρας, προϊδέασε για ήπια πολιτική αντιπαράθεση κατά την αυριανή καταληκτική συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού του 2019, υποστηρίζοντας ότι η συζήτηση για τον προϋπολογισμό είναι παραδοσιακά «θεσμική» με νούμερα και πίνακες.

«Όχι ο προϋπολογισμός είναι θεσμική συζήτηση μιλάμε για νούμερα και πίνακες. Άλλωστε δεν βλέπετε πως είναι το κλίμα σήμερα. Με Δήμα και Χουλιαράκη να μιλάνε με το σεις και με το σας. Σαν να είναι στην Οξφόρδη», σχολίασε χαρακτηριστικά και σε χαλαρή διάθεση.

Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε επίσης τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου την προσεχή Τετάρτη, υποστηρίζοντας, ωστόσο, ότι δεν έχει συγκεκριμένη αφορμή, αλλά έπρεπε να γίνει και μάλιστα όπως είπε έχει καθυστερήσει.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά