Γεροβασίλη: Κάποιοι προσπαθούν να επωφεληθούν από την επίθεση στον ΣΚΑΪ

Την απερίφραστη καταδίκη της τρομοκρατικής επίθεσης κατά του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής και τη διαβεβαίωσή της για εντατική προσπάθεια διαλεύκανσής της, επανέλαβε από τη Βουλή η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Αυτή τη φορά, ωστόσο, επέλεξε να μην περιοριστεί στους ήπιους τόνους, εξαπολύοντας αιχμές περί προσπάθειας άλλων πολιτικών δυνάμεων να επωφεληθούν του χτυπήματος, προκαλώντας την αντίδραση του Νίκου Δένδια, που την κατηγόρησε για απουσία αποτρεπτικής πολιτικής.

«Η Δημοκρατία είναι θωρακισμένη, δεν απειλείται από κανέναν και από τίποτε. Στα ευνομούμενα κράτη και στη Δημοκρατία οι εκρηκτικοί μηχανισμοί δεν έχουν χώρο». , τόνισε αρχικά η Όλγα Γεροβασίλη, καταδικάζοντας «αταλάντευτα» τη συγκεκριμένη επίθεση και την τρομοκρατία.

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας πιο σκληρή γλώσσα εξαπέλυσε πυρά περί υποκριτικής καταδίκης εκ μέρους άλλων κομμάτων, σημειωνοντας χαρακτηριστικά: « Το κάνουμε καθαρά και το εννοούμε. Γιατί η Αριστερά τους αγώνες της τους έδωσε πάντα στο φως, κόντρα στον αποπροσανατολισμό και την αποσταθεροποίηση, κόντρα στον φόβο που επιδιώκουν κάποιοι. Δεν τις καταδικάζουμε υποκριτικά, γιατί κάποιοι άλλοι καταδικάζουν αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να επωφεληθούν – στοχεύοντας την πολιτική αντιπαράθεση όχι ως συστατικό της Δημοκρατίας, αλλά ως κάτι άλλο – αυτό το κάτι άλλο δεν υπάρχει στη Δημοκρατία και όσοι το υπηρετούν προσφέρουν κάκιστο έργο στην Δημοκρατία».

Οι αιχμές της κ. Γεροβασίλη, προκάλεσαν την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια, ο οποίος διερωτήθηκε με νόημα κατά πόσο ο ΣΚΑΪ ήταν ένας στόχος που δεν μπορούσε να προβλεφθεί, ζητώντας της εξηγήσεις για την απουσία αποτρεπτικής πολιτικής και σχολιάζοντας δηκτικά ότι ««την ευθύνη την έχει πάντα ο υπουργός που κάθεται στην καρέκλα».

«Γιατί επετράπη να συμβεί;» Η αστυνομία δεν υπάρχει για να συμμετέχει στις παρελάσεις αλλά για να προστατεύει την ζωή και την περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Το γεγονός ότι το κράτος δεν απέτρεψε αυτή την επίθεση συνιστά αποτυχία για το κράτος και την Δημοκρατία. Περιμένουμε εξηγήσεις γιατί δεν έγινε κάτι να αποτραπεί», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.
Πηγή: Ναντίν Χαρδαλιά