Βούτσης: Δεν πέφτει η κυβέρνηση λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών

Πεπεισμένος ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν διατρέχει κίνδυνο να πέσει λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών ούτε αντιμετωπίζει ενδεχόμενο καταψήφισής της δήλωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στην εφημερίδα Real News ο κ. Βούτσης αναφέρει πως «η σεναριολογία για πτώση της κυβέρνησης, για αιφνίδιες ή αναγκαστικές εκλογές ή και για αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει καμία βάση».

Η τοποθέτηση του κ. Βούτση ήλθε υπό την σκιά των αλλεπάλληλων προειδοποιήσεων του κυβερνητικού εταίρου Πάνου Καμμένου πως θα αποσύρει τους Ανεξάρτητους Έλληνες από την κυβέρνηση και από την συμπολιτευόμενη πλειοψηφία εάν η συμφωνία για το ονοματολογικό περάσει από την σκοπιανή Βουλή και κατατεθεί προς ψήφιση στην Αθήνα.

Το Σάββατο ο κ. Καμμένος κάλεσε μάλιστα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκαλέσει συμβούλιο πολιτικών αρχηγών ώστε να εξεταστεί και να μπλοκαριστεί η συμφωνία για αλυτρωτισμό.

Ο κ. Βούτσης από την πλευρά του χαρακτήρισε ιστορική και θετική για τη χώρα τη συμφωνία των Πρεσπών, σημειώνοντας παράλληλα ότι «όποιος λέει ‘όχι’ σε αυτή τη συμφωνία είναι προφανές ότι επιλέγει και την παραπέρα ακινησία».

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε προβληματισμένος για το κλίμα οξύτητας στις τελευταίες συνεδριάσεις του Κοινοβουλίου, διευκρινίζει ωστόσο ότι δεν φοβάται ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να κυριαρχήσει.

«Όσοι ‘σηκώνουν σκόνη’ με ύβρεις και χυδαιότητες που φτάνουν μέχρι τα ‘προδότες’ και ‘μειοδότες’, μένουν γυμνοί από επιχειρήματα», εξηγεί.

Τέλος, κάνει λόγο για «απολύτως συνειδητή μετατόπιση–ομηρία σε ακροδεξιά ρητορική της ηγεσίας της ΝΔ», που ωστόσο «γονιμοποιεί τις διεργασίες για τη διαμόρφωση προοδευτικού πόλου».
Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr