Εθνικές εκλογές τον Μάιο βλέπει ο Μητσοτάκης

Την εκτίμησή του ότι το πιθανότερο σενάριο είναι εκείνο των εθνικών εκλογών τον Μάιο, διατύπωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνομιλία του με δημοσιογράφους στο περιθώριο του 12ου συνεδρίου του κόμματος.

Σχολιάζοντας τη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι ήταν πρωτοφανής ο διχαστικός λόγος του πρωθυπουργού και πρόσθεσε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα τον ακολουθήσει.

Υπογράμμισε ότι οι πολίτες θέλουν να ακούν θετικό λόγο και λένε «όχι» στην πόλωση, «γι’ αυτό και στη χθεσινή του ομιλία, που διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά, μόνο τα 10 λεπτά ήταν αφιερωμένα στον κ. Τσίπρα».

Για την κατηγορία Τσίπρα ότι υπάρχει δυσαρέσκεια στην Ευρώπη για τη στάση του στο ονοματολογικό με την πΓΔΜ, σχολίασε: «Την απάντηση την πήρατε σήμερα από τον [υποψήφιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Κομισιόν] κ. Βέμπερ».

Επανέλαβε τέλος ότι είναι πάντα στο τραπέζι η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, και θα εξετάσει τον χρόνο υποβολής.

Ερωτηθείς για την πρόταση-πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα για τηλεοπτικό ντιμπέιτ ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι η τηλεμαχία θα οριστεί όταν προκηρυχθούν εκλογές.

Σημείωσε πως την περασμένη εβδομάδα είχε αδιαμεσολάβητη αντιπαράθεση με τον κ. Τσίπρα στην Βουλή, προσθέτοντας πως θα είναι πάντα παρών στο κοινοβούλιο για να απαντήσει στον πρωθυπουργό.

Ο κ. Μητσοτάκης είχε επίσης συνάντηση με τον Μάνφρεντ Βέμπερ, με συμμετοχή και του Αντώνη Σαμαρά, στο περιθώριο του συνεδρίου. Συζήτησαν εν τάχει την πορεία του κ. Βέμπερ για την προεδρία της Επιτροπής, αλλά και την κατάσταση στην Ελλάδα και τις επικείμενες εκλογές.
Πηγή: Πηγή: ΑΜΠΕ