Σύντμηση αναδιπλώσεων επιχειρεί ο Καμμένος ενώ πιέζει τον Τσίπρα

Σε αναδιπλώσεις επί αναδιπλώσεων έχει επιδοθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος σχετικά με την στάση που θα τηρήσει εάν ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του σκοπιανού Συντάγματος, που θα σημαίνει ότι η γειτονική χώρα έχει κυρώσει την συμφωνία των Πρεσπών.

Σύμφωνα με στελέχη των Ανεξάρτητων Ελλήνων ο κ. Καμμένος προσπαθεί πλέον να συνδυάσει τις δύο θέσεις που διατύπωσε τις προηγούμενες ώρες: Σχεδιάζει να αποσύρει σύσσωμο το κόμμα από την κυβέρνηση αφού κυρωθεί η συμφωνία στα Σκόπια, αλλά προτού ψηφιστεί στην ελληνική Βουλή.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνισαν ωστόσο πως ακόμα κι αν οι ΑΝΕΛ αποχωρήσουν από τα υπουργικά έδρανα δεν πρόκειται να συμπλεύσουν με την Νέα Δημοκρατία σε περίπτωση που καταθέσει πρόταση μομφής.

Τα στελέχη των ΑΝΕΛ ανέφεραν μάλιστα πως το στρατόπεδο του κ. Καμμένου ασκεί πιέσεις στον πρωθυπουργό ώστε να τον πείσει να μην φέρει προς κύρωση στην Βουλή την συμφωνία για το ονοματολογικό.

Όπως είπαν, ο Αλέξης Τσίπρας θα μπορούσε να αποχωρήσει από την συμφωνία επικαλούμενος αλυτρωτικές δηλώσεις από την πλευρά του σκοπιανού ομολόγου του Ζόραν Ζάεφ.

Συνεργάτες του κ. Τσίπρα σχολίασαν ότι η στάση του κυβερνητικού εταίρου δεν έχουν αλλάξει ουσιαστικά. Έδωσαν έμφαση στο ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα συνταχθούν με την ΝΔ σε ενδεχόμενη πρότασης δυσπιστίας.

Την ίδια ώρα πονοκέφαλο δημιουργεί στην κυβέρνηση η στάση που θα τηρήσουν κατά την ψηφοφορία η πρώην υπουργός Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην ψηφίσει την συμφωνία, και η νυν υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα, η οποία δεν άνοιξε τα χαρτιά της για την τελική στάση της.

Χθες στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου διέρρεαν πως οι δηλώσεις Ζάεφ φαντάζουν να προορίζονται για εξυπηρέτηση του εσωτερικού ακροατηρίου κι ότι ο σκοπιανός πρωθυπουργός παραμένει προσηλωμένος στην συμφωνία.

Οι ίδιοι κύκλοι ανέφεραν ότι η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη με τις τελικές διατυπώσεις των τεσσάρων τροπολογιών του σκοπιανού Συντάγματος που κατέθεσε η κυβέρνηση Ζάεφ στην Βουλή.
Πηγή: skai.gr