Πετρόπουλος: Έρχεται νέα ρύθμιση εξόφλησης χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Νέα ρύθμιση εξόφλησης χρεών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, προανήγγειλε από τη Βουλή, ο Τάσος Πετρόπουλος, προσδιορίζοντας την κατάθεσή της τους επόμενους 3 με 4 μήνες.

«Τους επόμενους μήνες θα έρθει νέα ρύθμιση ελάφρυνσης των οφειλετών και ενίσχυσης των επιχειρήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, αποφεύγοντας ωστόσο να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες και κατηγορώντας ΝΔ και ΔΗΣΥ ότι οι οφειλές 30 δισεκατομμυρίων ευρώ προς τον ΕΦΚΑ προέρχονται από τις δικές τους πολιτικές.

Οι πληροφορίες που βλέπουν το τελευταίο διάστημα το φως της δημοσιότητα πάντως μιλούν για δύο σενάρια, ένα για 120 δόσεις και ένα άλλο για πιθανή διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων των οφειλών. Κανένα εκ των δύο, ωστόσο, δεν φαίνεται να έχει «κλειδώσει» ακόμη.

Απαντώντας, δε, στην κριτική περί αύξησης των οφειλών, υποστήριξε ότι απλώς εντάσσονται στο ΚΕΑΟ οφειλές από όλους τους φορείς οι οποίες δεν είναι νέες, τονίζοντας ότι το επόμενο διάστημα θα ενταχθούν κι άλλες.

Κατά τη τοποθέτηση του ο Τάσος Πετρόπουλος, αντεπιτέθηκε στη ΝΔ για τις κατηγορίες περί ανταλλαγής του Σκοπιανού με τις συντάξεις.

«Eίναι σοβαρά πράγματα να αποδίδεται την μη περικοπή των συντάξεων σε συμφωνία με τις άλλες χώρες για το Σκοπιανό; Τι ακριβώς προσάπτετε στους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι συνέπραξαν με τον ΣΥΡΙΖΑ για να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να υποκλέψει την ψήφο του ελληνικού λαού και να ξαναεκλεγεί; Δηλαδή αυτός είναι ο φόβος σας; Ο φόβος σας είναι τόσο μεγάλος ότι θα χάσετε και αυτές τις εκλογές», ανέφερε χαρακτηριστικά.