Οργή Παπακώστα: Καμιά συναλλαγή Σκοπιανού με υπουργείo

Οργισμένα και με προειδοποιήσεις για μηνύσεις, αντέδρασε η Κατερίνα Παπακώστα από τη Βουλή, στα δημοσιεύματα που την παρουσιάζουν να αντάλλαξε τη στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών με τον υπουργικό θώκο, προχωρώντας σε κατηγορηματική διάψευση, αλλά χωρίς να ανοίξει τα χαρτιά της για την τελική της στάση κατά την κύρωση στην ελληνική Βουλή.

«Όσοι σπεύδουν να σχολιάζουν δίχως την έγκρισή μου και την άδειά μου, και θεωρούν προϊόν συναλλαγής τη συμμετοχή μου στην κυβέρνηση σε σχέση με τη Συμφωνία των Πρεσπών, να ξέρουν αν το συνεχίσουν θα με βρουν απέναντι, όπως δεν έχω κάνει ποτέ τα 18 χρόνια που πολιτεύομαι, με όλα τα όπλα που η Δημοκρατία μου παρέχει», σημείωσε χαρακτηριστικά η Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη και Πρόεδρος του ΝΕΟ.

Η ίδια άδραξε την ευκαιρία της τοποθέτησής της για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019, για να απευθύνει αυστηρό μήνυμα και στην κυβέρνηση της Αλβανίας, σχετικά με την αντιμετώπιση της ελληνικής μειονότητας, μετά την απόφαση για παραχώρηση εκτάσεών τους προς αξιοποίηση στο Υπουργείο Τουρισμού της γειτονικής χώρας.

Η κ. Παπακώστα τόνισε με νόημα ότι η ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξαρτάται και από την Αθήνα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αν συνεχιστούν οι αλβανικές προκλήσεις η χώρα μας πιθανόν να βάλει προσκόμματα στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις.

«Αποκλιμάκωση τώρα λέω προς τους γείτονες. Η ένταξη της Αλβανίας στην Ε.Ε περνάει μέσα από τη συγκατάθεση της Αθήνα. Αν δεν αποκλιμακώσουν τις αστοχίες τους, να το ξανασκεφτούν, γιατί προϋπόθεση για ένταξή τους είναι ο σεβασμός στην ελληνική μειονότητα και τα δικαιώματά της», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.