Παραπομπή Γρηγοράκου στη Δεοντολογίας ζητά η Καββαδία για το «τσόκαρο»

Συνέχεια στον χθεσινό (Τετάρτη) άγριο καυγά της εντός της Ολομέλειας με τον Λεωνίδα Γρηγοράκο και τους βαρύτατους χαρακτηρισμούς περί «τσόκαρου», δίνει η Αννέτα Καββαδία, με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής, από τον οποίο ζητά να παραπέμψει τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην Επιτροπή Δεοντολογίας για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά και «σεξιστικά» σχόλια εναντίον της, διαψεύδοντας εκ νέου ότι η ίδια τον αποκάλεσε «γελοίο».

Παρότι ο κ. Γρηγοράκος όπως σημειώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατόπιν των αποδοκιμασιών ανακάλεσε τους υβριστικούς του χαρακτηρισμούς, προσθέτει πως: «επειδή η συγκεκριμένη συμπεριφορά με θίγει ως άνθρωπο, γυναίκα και βουλεύτρια. Με δεδομένο ότι τέτοια κρούσματα σεξιστικού λόγου και λεκτικής βίας εναντίον γυναικών, δεν πρέπει και δεν μπορούν να γίνονται ανεκτά από οποιονδήποτε και επειδή ο χώρος το Κοινοβουλίου οφείλει να λειτουργεί και παιδευτικά δίνοντας το παράδειγμα, σας ζητώ να επιληφθείτε του θέματος».

Η Αννέτα Καββαδία ζητά από τον Νίκο Βούτση να παραπέμψει τον Λεωνίδα Γρηγοράκο στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, που μπορεί να επισύρει ποινή παρακράτησης του ¼ της μηνιαίας βουλευτικής του αποζημίωσης, καθώς και με βάση το άρθρο του Κώδικα Δεοντολογίας «για αποτροπή εκδηλώσεων μίσους κατά προσώπων λόγω του φύλου τους».

Η ίδια στην επιστολή της περιγραφεί τα όσα διημείφθησαν κατά τη χθεσινή της σφοδρή αντιπαράθεση με τον Λεωνίδα Γρηγοράκο, επιβεβαιώνοντας ότι την αποκάλεσε «τσόκαρο», αλλά διαψεύδοντας τις πληροφορίες που ήθελαν την ίδια να τον έχει αποκαλέσει «γελοίο», υποστηρίζοντας ότι του απάντησε «θα έπρεπε να ντρέπεσαι για τον τρόπο που μιλάς».

«Συνέχισε να ασχημονεί χειρονομώντας προς το μέρος μου και επιδεικνύοντας μία συμπεριφορά με έντονα σεξιστικά στοιχεία», αναφέρει μεταξύ άλλων στην επιστολή της.