Κλείσιμο

Πολιτικό άνοιγμα Σαρίδη στον ΣΥΡΙΖΑ-Υπό διάλυση η ΚΟ της Ένωσης Κεντρώων

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Σε ανοιχτό «φλερτ» με τον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε από βήματος της Βουλής ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης, ανακοινώνοντας ότι θα κινηθεί κόντρα στην επίσημη γραμμή του κόμματός του για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019.
 
Ο ίδιος ανέφερε 3 λόγους οι οποίοι τον εμποδίζουν να καταψηφίζει τον προϋπολογισμό, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι: «γράφτηκε από Έλληνες, όσο κι αν τα έχω χαρακτηρίσει ψίχουλα δίνει και 3ον αποκαθιστά αδικίες και βάζει τέλος στην κατρακύλα της ελληνικής οικονομίας», χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει αν θα τον υπερψηφίσει ή θα επιλέξει το «παρόν».
 
Ο κ. Σαρίδης μάλιστα προχώρησε και ένα βήμα παραπέρα, καλώντας την κυβέρνηση να κάνει αποδεκτή την πρόταση νόμου που κατέθεσε για την αντιμετώπιση της φτώχειας, για να τον πείσει ότι εννοεί το άνοιγμα που έκανε προς το κέντρο. «Το κέντρο που ονειρεύτηκα», σχολίασε χαρακτηριστικά.
 
Σημειώνεται ότι παραδοσιακά ο κρατικός προϋπολογισμός ενέχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, γι’ αυτό και η στάση του κ. Σαρίδη ανατροφοδότησε τα σενάρια περί αποχώρησής του από την Ένωση Κεντρώων, ζήτημα που είχε μείνει μετέωρο από τον περασμένο Σεπτέμβριο οπότε και η υπόθεση των διαμαρτυριών του είχε φτάσει σε «αδιέξοδο».
 
Σύμφωνα με πληροφορίες η Ένωση Κεντρώων είχε άγνοια των δηλώσεων του Γιάννη Σαρίδη, ενώ σε δύσκολη θέση βρίσκεται εκ νέου ο Βασίλης Λεβέντης, καθώς σε περίπτωση διαγραφής του βουλευτή θα πέσει κάτω από το όριο των 5 βουλευτών που απαιτούνται για τη συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας και αυτομάτως αυτή θα διαλυθεί.