Δημόσια αποδοκιμασία Καμμένου από Τσίπρα ζητά ο Κοτζιάς για τις Πρέσπες

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό να αποδοκιμάσει «άμεσα και δημόσια» τον κυβερνητικό εταίρο του Πάνο Καμμένο απηύθυνε το κίνημα Πράττω του Νίκου Κοτζιά, στον απόηχο των δηλώσεων Καμμένου στην Βουλή περί πιθανής μυστικής συμφωνίας του πρώην υπουργού Εξωτερικών με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ.

Το Πράττω καταγγέλλει πως η τοποθέτηση του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων «υιοθετεί […] πλήρως τα ακροδεξιά μυθεύματα» όσον αφορά την συμφωνία των Πρεσπών και παράλληλα ενστερνίζεται την θέση της Νέας Δημοκρατίας περί «συναλλαγών» με τα Σκόπια – θέση που το κίνημα χαρακτηρίζει «απαράδεκτη ύβρι».

Ο κ. Κοτζιάς παραιτήθηκε από την κυβέρνηση πριν δύο μήνες μετά από επιθέσεις που δέχτηκε από τον κ. Καμμένο σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών.

Έκτοτε έχει καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να αποδεσμευτεί από την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, προειδοποιώντας πως η σχέση με τον κ. Καμμένο συντηρεί μεν την κυβέρνηση αλλά μακροπρόθεσμα βλάπτει την αριστερά.

Ο κ. Καμμένος δεν παρουσίασε αποδείξεις για να στηρίξει τις αιχμές του περί προσωπικής συμφωνίας του πρώην ΥΠΕΞ με τον κ. Ζάεφ.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει καταστήσει σαφές πως θα καταψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών όταν κατατεθεί προς ψήφιση στην Βουλή, που σημαίνει πως ο κ. Τσίπρας θα χρειαστεί την στήριξη κομμάτων της αντιπολίτευσης ώστε να εξασφαλίσει πλειοψηφία.
Πηγή: skai.gr