Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Ανταλλάξατε συντάξεις με το Σκοπιανό - Κάντε εκλογές

Συνολική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για την οικονομική του πολιτική εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Βουλή, ενώ τον κατηγόρησε ότι αντήλλαξε την ακύρωση της μείωσης των συντάξεων με το Σκοπιανό.

«Λέτε ότι δεν θα κόψετε άλλο τις συντάξεις όταν εσείς υπογράψατε την μείωση των συντάξεων και ενώ προηγούμενα έχετε κόψει όλες τις νέες και έχετε πριονίσει όλες τις παλαιότερες», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Με κυνισμό στήσατε ένα διχασμό πάνω στο Σκοπιανό. Ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τις μειώσεις των συντάξεων. Ανταλλάξατε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχετε ψηφίσει με μία μείζονα εθνική υποχώρηση. Αυτό ήταν το εισιτήριο με το οποίο ταξιδεύσατε από τις Πρέσπες στην Ιθάκη. Έτσι όμως δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της χώρας, εξυπηρετούνται ξένα συμφέροντα. Αυτό που λένε στις Βρυξέλλες για σας κ. Τσίπρα, είναι ότι κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος στην διαπραγμάτευση. Τα δώσατε όλα κ. Τσίπρα».

Και συνέχισε απευθυνόμενος πάντα προς τον κ. Τσίπρα λέγοντας: «Αναλάβατε δεσμεύσεις και υψηλά πλεονάσματα και υποθηκεύσατε όλον τον πλούτο της χώρας. Αυτό είναι το άτυπο 4ο μνημόνιο (...) Την ίδια ώρα που ήλθατε εδώ για να πείτε ότι αποτρέψατε τη μείωση των συντάξεων, ξεχνάτε να πείτε ότι έχετε κάνει 17 παρεμβάσεις που μειώνουν τις συντάξεις. Επίσης ξεχνάτε να πείτε ότι με το νόμο Κατρούγκαλου έχετε δημιουργήσει ένα μεγάλο ρήγμα με τους νέους συνταξιούχους. Είναι ένας νόμος άδικος ο νόμος Κατρούγκαλου γιατί τιμωρεί αυτούς που έχουν εργαστεί περισσότερο και για αυτό θα τον καταργήσουμε. Λέτε ότι θα καταργήσετε την προσωπική διαφορά αλλά ξεχάσατε να πείτε ότι εμείς τον Ιούλιο καταθέσαμε τροπολογία για την κατάργηση του μέτρου, την οποία εσείς καταψηφίσατε».

Κατηγόρησε εξάλλου τον πρωθυπουργό ότι είπε ψέμματα και ρώτησε ρητορικά: «Ποια κυβέρνηση κατήργησε τις συντάξεις χηρείας και το ΕΚΑΣ, ποια κυβέρνηση αύξησε όλα τα όρια ηλικίας και τις εισφορές και πετσόκοψε και τα εφάπαξ; Εσείς κ. Τσίπρα. Έχετε ξετινάξει παλιούς και νέους συντεξιούχους με 17 παρεμβάσεις. Έχετε κοστίσει στην ελληνική οικονομία περισσότερο από 100 δισ. Καταδικάσατε την χώρα σε μία παρατεταμένη ύφεση, διαλύσατε την μεσαία τάξη». Είπε δε, ειρωνικά: «Ιδού ο Έλληνας πρωθυπουργός υπερήφανος στην καρέκλα του για όσα έχει κάνει».

Ακολούθως επιτέθηκε στον πρωθυπουργό για τη φορολογία. Επιβλήθηκαν 29 νέοι φόροι ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Αύξηση ΦΠΑ, μετάθεση προϊόντων στον αυξημένο συντελεστή, κατάργηση μειωμένου ΦΠΑ για τα νησιά του Αιγαίου, κατάργηση φοροαπαλλαγών, κατάργηση έκπτωσης φόρου για μισθωτή εργασία, αύξηση συντελεστών για εισόδημα από τα ενοίκια, αύξηση προκαταβολής φόρου για ελεύθερους επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αύξηση συντελεστή πολυτελούς διαβίωσης, επιβολή φόρου στην συνδρομητική τηλεόραση, στη σταθερή τηλεφωνία και στο διαδίκτυο, αύξηση φόρου στην αμόλυβδη βενζίνη και στο ντίζελ κίνησης, επιβολή φόρου στο κρασί και στον καφέ», είναι μερικοί από τους φόρους αυτούς.

Γενικεύοντας ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Ήταν μία πολιτική εναντίον όλων, είναι ο απολογισμός της φορομπηχτητικής σας πολιτικής. Εμείς θέλουμε λιγότερους φόρους και περισσότερες επενδύσεις, εσείς φορολογείτε τους πολλούς για να τους κρατάτε μετά ομήρους με την πολιτική των επιδομάτων. Οι φόροι αποδεικνύουν από πού προέρχονται τα λίγα αντίδωρα που μοιράζετε σήμερα. Είναι τα χρήματα που έχουν εισπραχθεί στο πολλαπλάσιο από τη μία τσέπη για να μοιράζετε ψίχουλα στην άλλη... Ο κίνδυνος να μην μπορούμε να δανειστούμε από τις αγορές με λογικά επιτόκια και να προσφύγουμε ικέτες στην ΕΕ δεν έχει παρέλθει. Και δεν θα παρέλθει όσο δεν έχει η χώρα ανακτήσει την αξιοπιστία της. Εσείς κ. Τσίπρα είσαστε αυτός που δεν επέτρεψε στην χώρα να ολοκληρώσει το δεύτερο μνημόνιο, υπογράψατε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο και βάλατε στην χώρα σε έναν άτυπο τέταρτο μνημόνιο».

Κλείνοντας προκάλεσε τον πρωθυπουργό: «Προκηρύξτε εκλογές μία ώρα αρχύτερα, δώστε την δυνατότητα στον λαό να αποφασίσει για την οικονομία αλλά και για το Σκοπιανό. Οι δηλώσεις Ζάεφ για Μακεδόνες του Αιγαίου και για γλώσσα που πρέπει να διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία αποθράσυναν τον αλυτρωτισμό και έδειξε πόσο σωστή ήταν η στάση μας και το «όχι» στην Συμφωνία των Πρεσπών. Και θέτει και τους βουλευτές και το λαό προ των ευθυνών τους. Ο λαός να κρατήσει ψηλά το εθνικό του φρόνημα χωρίς ακρότητες και οι βουλευτές να μελετήσουν τα δεδομένα με εθνική ευθύνη και να καταψηφίσουν τη Συμφωνία όποτε έλθει. Η συνύπαρξή σας με τον κ. Καμμένο, το δημοσιονομικό αδιέξοδο, η φτώχεια, οι φόροι, η προσπάθεια να χειαραγωγήσετε την δικαιοσύνη και να ελέγξετε τα μέσα ενημέρωσης υποβαθμίζουν την δημοκρατία. Η ΝΔ είναι εδώ για να πει στους Έλληνες ότι όχι μόνο αξίζουν καλύτερα, αλλά και ότι μπορούμε καλύτερα, και ότι τελειώσατε».

Η δευτερολογία του προέδρου της ΝΔ

Πρόωρες εκλογές πριν η κυβέρνηση φέρει τη συμφωνία των Πρεσπών για κύρωση στη Βουλή ζήτησε από τον Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του. «Έχετε την κοινωνία απέναντι… Κάντε εκλογές πριν φέρετε τη συμφωνία για κύρωση εκεί θα πάρετε την απάντηση του λαού» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Υπογράψατε για ‘’Μακεδονική’’ εθνικότητα και γλώσσα, όχι ιθαγένεια, και ζητάτε και τα ρέστα… Δεν ντρέπεστε λίγο; Δεν επιδέχονται αμφισβήτηση αυτά» ανέφερε.

Ο κ. Ζάεφ κέρδισε αυτό που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν είχε εκχωρήσει στο παρελθόν: ‘’Μακεδονική’’ γλώσσα και εθνότητα. Εκεί που επί 27 χρόνια έξι Πρωθυπουργοί - Κ.Μητσοτάκης, Α.Παπανδρέου, Κ.Σημίτης, Κ.Καραμανλής, Γ.Παπανδρέου, Α.Σαμαράς - έλεγαν όχι, εσείς είπατε ναι» υπογράμμισε.

«Ο Ζάεφ, ο πιο μετριοπαθής πολιτικός των Σκοπίων, λέει ότι καταφέραμε να δώσουμε το όνομα δεν έχει σημασία, ‘’Μακεδόνες είμαστε και μιλάμε μακεδονική’’ γλώσσα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για τις «καλές καταλήψεις» του ΣΥΡΙΖΑ και τις «κακές καταλήψεις» των μαθητών που διαδηλώνουν κατά της συμφωνίας. «Για εμάς δεν υπάρχει κακή και καλή βία, καλές και κακές καταλήψεις» σημείωσε, καταδικάζοντας παράλληλα απερίφραστα το φασισμό.

Για την υπόθεση της ΔΕΠΑ, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της ΝΔ διερωτήθηκε αν ο πρώην CEO κ. Κιτσάκος ήταν στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. «Ασκήθηκε ή όχι ποινική δίωξη κατά του κ. Κιτσάκου; 
Και εμπλέκει ή δεν εμπλέκει ο κ. Κιτσάκος τουλάχιστον 7 Υπουργούς που του έλεγαν κάντα όλα αυτά και έχεις τις πλάτες μας να φεσώσεις τη ΔΕΠΑ για λόγους που μόνο εσείς μπορεί να γνωρίζετε. Αυξήθηκαν τα χρέη της ELFE στη ΔΕΠΑ;» διερωτήθηκε. «Με συγκεκριμένους επιχειρηματίες μάλλον καλές σχέσεις είχατε» συμπλήρωσε.

O πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως «αρχιερέα των Fake News» κάνοντας λόγο για δήθεν συνέντευξη που έδωσε στο Politico στα αγγλικά. «Είναι δημοσίευμα από το blog thefacts.gr στο οποίο αναγράφεται: ‘’φέρεται να έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης’’ στο Politico… Δεν ντρέπεστε για την αθλιότητα να αναπαράγετε ψεύτικα δημοσιεύματα είστε αρχιερέας των fake news ντροπή σας... Φτάνει ο πρωθυπουργός στο ελληνικό κοινοβούλιο να επικαλείται τα δημοσιεύματα των πληρωμένων ιστοσελίδων σας ως δήθεν δικά μου».

Eιστε, πρόσθεσε, το νέο και το παλιό είναι οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΟΚ. Αυτό είναι το νέο που τελειώνει το παλιό: Κοτζιας, Σπιρτζης, Κατρουγκαλος, Κουρουμπλης, φρέσκος και εσείς στην πολιτική… Ξενογιαννακοπούλου, Μπόλαρης, Τζάκρη, Τόσκας, Μιχελογιαννάκης κα. Καμμένος , Κόλλια Τσαρουχά Μαρία, Κουντουρά Έλενα αυτοί είναι δικοί μας»

Όσον αφορά τα 120 δισεκ. ευρώ που χάθηκαν για την οικονομία στη διαπραγμάτευση του πρώτου εξαμήνου του 2015, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ο Κλάους Ρέγκλινγκ το είπε, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί το είπαν.

«Οι Έλληνες πολίτες σας θυμούνται πολύ καλά υποσχόμενο πώς θα σκίσετε τα μνημόνια με ένα νομό και ένα άρθρο, τότε η αντίδραση ήταν καλή στην κάτω πλατεία, τώρα οι πολίτες είναι εθνικιστές και φασιστές» σχολίασε.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, «όλοι θυμούνται την ‘’κατάργηση’’ του ΕΝΦΙΑ, την αύξηση του κατώτατου μισθού, το καταστροφικό α’ εξάμηνο και γιατί αναγκαστήκαμε να πάμε σε 3ο μνημόνιο που ήταν αχρείαστο. Η δε διάφορα στο μάιηλ Χαρδούβελη με τους θεσμούς ήταν της τάξης του 1,5 δισεκ. ευρώ και πήρατε μέτρα 11 δισεκ. ευρώ».

«Το 2014 η αξία των μέτοχων του δημόσιου στις τράπεζες ήταν πάνω από 23 δις. ευρώ και πήγαν στο 0 το 99,9% της αξίας τους έχασαν, από τα δικά σας καμώματα και του Βαρουφάκη. Δεν τα πληρώνει ο φορολογούμενος αυτά τα λεφτά; Εσείς δεν μας είπατε ότι είχατε αυταπάτες; Τότε τα μάθατε; Όταν τα λεγάτε δεν τα ξέρατε; Εμείς τι ήμασταν μαζοχιστές να επιβάλουμε μέτρα;» σημείωσε.

«Κάνατε ψεύτικο κάλπικο δημοψήφισμα και πήγατε ικέτης στην Ευρώπη να παρακαλάτε την κ. Μέρκελ να σας δώσει τρίτο μνημόνιο… Τα ξεχνάτε αυτά;» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πηγή: skai.gr