Μητσοτάκης: Έβλεπα τα καμένα στα Εξάρχεια και νόμιζα ότι έβλεπα τη Συρία

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν θα ανεχθεί κρούσματα ανομίας και παραβατικότητας διαμήνυσε το Σάββατο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΔ.

Αναφερόμενος στις ταραχές στα Εξάρχεια τόνισε χαρακτηριστικά ότι «έβλεπα τις εικόνες από τα καμένα Εξάρχεια και νόμιζα ότι έβλεπα εικόνες από τη Συρία».

«Κάποιοι αντιμετωπίζουν αυτήν την πραγματικότητα ως ‘’τη νέα κανονικότητα’’. Τους λέμε ξεκάθαρα αυτά τα φαινόμενα με τη ΝΔ δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτά. Να τα ξεχάσουν. Η ανομία και η παραβατικότητα τελειώνει την επόμενη μέρα των εκλογών» ανέφερε.

Αναφερόμενος στο Σκοπιανό, σημείωσε πως η ΝΔ είχε προειδοποιήσει έγκαιρα την κυβέρνηση «για τους μεγάλους κινδύνους που εγκυμονούσε η υπογραφή της άκρως προβληματικής συμφωνίας των Πρεσπών».

Πρόσθεσε μάλιστα πως «δυστυχώς δικαιωνόμαστε κάθε μέρα στην κριτική μας... Είχαμε πει ότι η αναγνώριση "μακεδονικής" γλώσσας και "μακεδονικής" εθνότητας συνιστά μια εθνική υποχώρηση την οποία καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε κάνει. Με απλά λόγια, ο κ. Τσίπρας είπε "ναι" εκεί που όλοι οι προηγούμενοι είχαν πει "όχι"».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε εξάλλου την κυβέρνηση ότι παίζει ένα ξεπερασμένο παιχνίδι προεκλογικών παροχών. «Tο νέο έτος θα σηματοδοτήσει την μεγάλη πολιτική αλλαγή για τη χώρα» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.