Λυκούδης: Είμαι θετικός στη συμφωνία των Πρεσπών, αλλά ο Ζάεφ τη «θολώνει»

Θετικός στη συμφωνία των Πρεσπών δηλώνει ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, ωστόσο προσθέτει ότι ο Ζόραν Ζάεφ με τη στάση του τη «θολώνει» καλώντας την κυβέρνηση «να ζητήσει πρόσθετες εξηγήσεις» από τα Σκόπια.

«Ο Ζάεφ θολώνει τη Συμφωνία των Πρεσπών. Από την πρώτη στιγμή είχα τοποθετηθεί θετικά στο βασικό άξονα που ήταν η ονομασία. … Οι γείτονες κάνουν κακή διαχείριση στο ζήτημα της ταυτότητας και της γλώσσας. Εγώ είμαι θετικός στη συμφωνία αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω τα ζητήματα» τόνισε στο ραδιόφωνο του Πρώτου Θέματος.

«Το γεγονός ότι τίθενται από τον Ζάεφ είναι ένα θέμα που δεν μπορεί κανείς να το αγνοήσει, ούτε η κυβέρνηση» επισήμανε ο βουλευτής του Ποταμιού.

«Αν κάτι που είναι θετικό στη βασική του κατεύθυνση, αλλά όλα τα άλλα τα διαχειρίζονται επικίνδυνα οι γείτονες πρέπει να πούμε ''σιγά, να δούμε τι γίνεται"» σημείωσε δε, ζητώντας την παρέμβαση της κυβέρνησης ώστε να δοθούν περισσότερες εξηγήσεις.

«Εμένα προσδοκία μου ήταν να παραμένει σε θετική κατεύθυνση η συμφωνία... Όπως η κυβέρνηση προσδοκά να έχει συμπαράσταση στην πρωτοβουλία της τότε προσδοκώ να έχω μια στήριξη για τη δική μου κατεύθυνση» σημείωσε ο κ. Λυκούδης.