Κλείσιμο

Ενεργειακά και οικονομία στην συνάντηση Τσίπρα με Μεντβέντεφ

Την αναβάθμιση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας, με έμφαση στην ενεργειακή συνεργασία, συζήτησαν οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Ντμίτρι Μεντβέντεφ, σύμφωνα με τις πρώτες διαρροές μετά την συνάντηση των δύο ηγετών στην Μόσχα.

Θα ακολουθήσει συνάντηση του κ. Τσίπρα με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, όπου η ελληνική πλευρά ευελπιστεί να δρομολογήσει πλήρη αποκατάσταση των διμερών σχέσεων με την Ρωσία.

Επί τάπητος στην συνάντηση με τον κ. Μεντβέντεφ τέθηκαν επίσης οι προοπτικές συνεργασίας για συνεργασία στα μέτωπα της τεχνολογίας, των υποδομών και στην γεωργία.

Ένα από τα μεγαλύτερα πιθανά πρότζεκτ που επεξεργάζονται Αθήνα και Μόσχα είναι η επέκταση στην Ελλάδα του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream, που επί το παρόν καταλήγει στην Τουρκία.

Ο TurkStream προβληματίζει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το υπουργείο Εξωτερικών έχει διαμηνύσει πως προϋπόθεση για την επέκταση του αγωγού είναι η έγκριση των Βρυξελλών.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος είχε δηλώσει ότι η Αθήνα θέλει ο TurkStream να χαίρει της ίδιας αντιμετώπισης με τον αγωγό NordStream, που μεταφέρει αέριο από την Ρωσία στην Γερμανία.