Τσίπρας από Κάλυμνο: Τέλος μνημονίων - Καθήκον μας η αποκατάσταση αδικιών

Στο αφήγημα για τέλος των μνημονίων επανήλθε από την Κάλυμνο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε χαιρετισμό του, κατά τα εγκαίνια της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Καλύμνου. «Πρέπει τώρα να σχεδιάσουμε, να οργανώσουμε το μέλλον αυτού του τόπου» σημείωσε.

Το τέλος των μνημονίων, δήλωσε, σημαίνει την υποχρέωση να βελτιωθεί σταδιακά η ζωή των πολιτών,  να δουλέψουμε σκληρά για να σχεδιάσουμε και να οργανώσουμε το μέλλον αυτού του τόπου.

«Πρέπει να επισκευάσουμε
τις ζημιές που προκάλεσαν στο καράβι μας οι φουρτούνες... Ο λαός εμπιστεύτηκε άλλους καπεταναίους να βγάλουν το καράβι από την κρίση, όχι αυτούς που το έριξαν στη φουρτούνα» σημείωσε αιχμηρά.  

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι από 1ης Ιανουαρίου 2019 θα εφαρμοστεί σε όλα τα νησιά το μεταφορικό ισοδύναμο, αλλά θα εφαρμοστεί πιλοτικά και η επιδότηση καυσίμων σε μικρά και απομονωμένα νησιά. Όπως αποσαφήνισε, η επιδότηση καυσίμων θα χρηματοδοτηθεί από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ύψους 500 εκατ. ευρώ.

«Το δικό μας όραμα, είναι μια Ελλάδα σύγχρονη, δημοκρατική, ευρωπαϊκή, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισομερούς και δίκαιης ανάπτυξης» δήλωσε ο κ. Τσίπρας. 

Όπως ανέφερε, καταφέραμε να βγάλουμε την χώρα από την κρίση χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού.