Πολυμέτωπη επίθεση Τσίπρα στην ΝΔ, με προεκλογικό άρωμα

Προεκλογικό άρωμα είχε η ομιλία του πρωθυπουργού κατά την έναρξη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά εξήρε το έργο της κυβέρνησης για ενίσχυση του κοινωνικού κράτους και στην συνέχεια εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον Νέα Δημοκρατία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση το πρόγραμμά της ανταποκρίνεται σε 4ο Μνημόνιο, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι οι προτάσεις της ευθυγραμμίζονται με τις ιδέες του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και φέρουν την έγκριση εγχώριων και ξένων συμφερόντων.

«Ο Μητσοτάκης είναι το alter ego του Πόουλ Τόμσεν [του ΔΝΤ]», είπε ο κ. Τσίπρας. «Ψηφίζεις ΝΔ και σου έρχεται πακέτο το ΔΝΤ». Υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης «οραματίζεται απολύσεις» στο Δημόσιο, ειδικά συμβασιούχων, και ελεύθερες απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Τσίπρας δεν έκανε ιδιαίτερη αυτοκριτική, λέγοντας αντίθετα ότι η μη περικοπή συντάξεων και άλλα μέτρα δεν θα μπορούσαν να είχαν ληφθεί χωρίς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Επέκρινε δε τους θιασώτες του Grexit στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως έχουν διαψευστεί από την εμπειρία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Δεν υπάρχει μαλακό ή ομαλό Brexit από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μόνο σκληρό, είπε, προτρέποντας την Κεντρική Επιτροπή να διδαχτεί από τα διεθνή παραδείγματα.

Ο πρωθυπουργός υποστήριξε ακόμα ότι η ΝΔ δεν είναι πια ο κυριότερος εκπρόσωπος της κεντροδεξιάς στην Ελλάδα, αλλά έχει στραφεί προς τον χώρο της ακροδεξιάς που σπρώχνει στο προσκήνιο ακραία στοιχεία στο όνομα του να αντιπολιτευτεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Πάνε να μπλέξουν τον Μεγαλέξανδρο με τον Χίτλερ», είπε, αφήνοντας αιχμές τόσο για στελέχη της Εκκλησίας όσο και για βουλευτές της ΝΔ. «Θα ήταν αστείο, αλλά γίνεται επικίνδυνο», είπε.
Πηγή: skai.gr