Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του το Μαξίμου για τον υποψήφιο στην Αθήνα

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο πρωθυπουργός όσον αφορά τους υποψήφιους που θα στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ σε σημαντικούς Δήμους της χώρας, ειδικά στην Αθήνα, στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση τον προσεχή Μάιο.

Στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή, όπου αναμενόταν να κατονομάσει τα πρόσωπα που θα κατέβαιναν στην πρωτεύουσα και σε άλλες περιοχές, ο Αλέξης Τσίπρας απλώς προέτρεψε τα στελέχη της Κουμουνδούρου να αφήσουν τις δημοτικές συλλογικότητες και παρατάξεις να ολοκληρώσουν τις εσωτερικές διεργασίες τους και να αναδείξουν τα κατάλληλα πρόσωπα.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε συλλογικότητες στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, αποφεύγοντας να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που θέλουν την Κατερίνα Νοτοπούλου να έχει «κλειδώσει» ως υποψήφια για την συμπρωτεύουσα.

Σημείωσε πως μέσω των τοπικών οργανώσεων θα αναδειχτούν πρόσωπα που μπορούν να διεισδύσουν στις τοπικές κοινωνίες, με δεδομένο ότι πολλές από τις δημοτικές συλλογικότητες έχουν πολυετή διαδρομή.

Ο πρωθυπουργός απέφυγε να αναφερθεί ονομαστικά σε επιφανείς προσωπικότητες που έχουν επιλέξει κόμματα της αντιπολίτευσης, όπως ο Κώστας Μπακογιάννης που θα εκπροσωπήσει την Νέα Δημοκρατία στον Δήμο Αθηναίων.

Άφησε όμως εμμέσως αιχμές, σχολιάζοντας πως οι διαδικασίες που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπαραβάλλονται με την πολιτική των «τζακιών» που «θέλουν να κυριαρχούν» σε όλες τις βαθμίδες.
Πηγή: skai.gr