ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΔΗΣΥ: Εκλεκτικές σχέσεις του υπουργείου Υγείας με επιχειρηματικά συμφέροντα

Παραθέτει 2 περιπτώσεις κραυγαλέων παρεμβάσεων «εύνοιας» προς συγκεκριμένα Ιδιωτικά Θεραπευτήρια της ίδιας ιδιοκτησίας, ενώ οι έλεγχοι των επιθεωρητών είχαν διαπιστώσει σωρεία παραβάσεων και ενδεχόμενη ζημία του ΕΟΠΥΥ και του ΟΓΑ, βάζοντας στο «κάδρο» τον Παύλο Πολάκη και τον νυν αντιπρόεδρο του Οργανισμού. Οι υποθέσεις ερευνώνται ήδη από τη Δικαιοσύνη.

 
Για εκλεκτικές σχέσεις με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, καταγγέλλει το υπουργείο Υγείας, η Δημοκρατική Συμπαράταξη, μέσω ερώτησης 15 βουλευτών της προς τον Ανδρέα Ξανθό, αναφορικά με δύο υποθέσεις Ιδιωτικών Θεραπευτηρίων με κοινή ιδιοκτησία, που όπως σημειώνουν, καταδεικνύουν κραυγαλέα εύνοια αντίθετη με τη νομιμότητα και το συμφέρον του ΕΟΠΥΥ και παρά τις εκθέσεις των ελεγκτών που είχαν διαπιστώσει σωρεία παραβάσεων και ενδεχόμενη ζημία του ΕΟΠΥΥ, βάζοντας στο στόχαστρο τον Παύλο Πολάκη και τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης μάλιστα με πρώτο υπογράφοντα τον Βασίλη Κεγκέρογλου, ζητούν να διαβιβαστούν στη Βουλή και τα σχετικά έγγραφα από τον ΟΓΑ και το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Υγείας, για να διαπιστωθεί ο τρόπος χειρισμού του κ. Πολάκη και του αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ.

Η πρώτη υπόθεση, που σύμφωνα με τη ΔΗΣΥ ελέγχεται ήδη από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας και για την οποία το κόμμα βάζει στο «κάδρο» τον κ. Πολάκη, αφορά σε ιδιωτική κλινική στην περιοχή που είχε πάψει να λειτουργεί γιατί δεν πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις.

Σε αυτή το ΣΕΥΥΠ, όπως τονίζουν οι ερωτώντες βουλευτές, είχε εντοπίσει σωρεία παρανομιών και είχε ζητήσει από την Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινων του Υπουργείου Υγείας να προχωρήσει σε ενέργειες για την απόδοση ευθυνών στη διοίκησή της, ενώ η ίδια κλινική ελέγχεται και για ενδεχόμενη ζημία στον ΕΟΠΥΥ, καθώς το πρώτο 9μηνο του 2014 υπέβαλλε στον Οργανισμό
δαπάνες χωρίς να διαθέτει το απαραίτητο προσωπικό για τη νοσηλεία των 666 ασθενών που φέρονται να νοσηλεύθηκαν εκεί.

Όπως καταγγέλλει η Δημοκρατική Συμπαράταξη, η υπόθεση όχι μόνο δεν διερευνήθηκε, αλλά αντιθέτως τον Οκτώβριο του 2018 συγκροτήθηκε μετά από μία 10ετία από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, η δευτεροβάθμια επιτροπή για τις ιδιωτικές κλινικές του Υπουργείου, με αποκλειστικό θέμα να κάνει αποδεκτή την ένσταση της εν λόγω κλινικής και
να επιτρέψει την επαναλειτουργία της. Πράγμα που συνέβη και γι' αυτό η συγκεκριμένη ιδιωτική κλινική λειτουργεί σήμερα στη Λάρισα με άλλη επωνυμία.

Η δεύτερη περίπτωση, για την οποία η ΔΗΣΥ βλέπει ευνοϊκές παρεμβάσεις του νυν αντιπροέδρου του ΕΟΠΥΥ και «εκλεκτού» όπως τον χαρακτηρίζει του κ. Πολάκη, ζητώντας σαφείς εξηγήσεις, αφορά ιδιωτική ψυχιατρική κλινική - ίδιας ιδιοκτησίας με εκείνη στη Λάρισα - η οποία στο παρελθόν έχει απασχολήσει τον ΟΓΑ, πόρισμα του οποίου διαπιστώσει όπως υποστηρίζουν επιπλέον χρεώσεις, αφού ζητούσε αποζημίωση για 506 ασθενείς ενώ διέθετε 236 κλίνες.

Για το θέμα είχαν διενεργήσει ελέγχους και οι «ράμπο» της υγείας ενώ η υπόθεση διερευνάται δικαστικά κατόπιν διαβίβασης των στοιχείων από προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ στην εισαγγελία, αλλά όπως καταγγέλλουν οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης η νυν διοίκηση του ΕΟΠΥΥ όχι μόνο δεν κατήγγειλε την εν λόγω σύμβαση αλλά με
απόφαση του σημερινού αντιπροέδρου της Παναγιώτη Γεωργακόπουλου και χειρόγραφη υπογραφή του διατάχθηκε η παράτασή της.

«Δύο περιπτώσεις, δύο παρεμβάσεις και εύνοια σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα αντίθετα με τη νομιμότητα και το συμφέρον του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Αντίθετα με τις Εκθέσεις Ελέγχου του Σ.Ε.Υ.Υ.Π που αγνοούνται επιδεικτικά και προκλητικά από τον κ. Πολάκη και τον εκλεκτό του κ.
Γεωργακόπουλο», σχολιάζουν δηκτικά οι βουλευτές της ΔΗΣΥ και ζητούν το πόρισμα του ΟΓΑ και τις δύο εκθέσεις του ΣΕΥΥΠ.

 
Τη Δευτέρα στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των πολιτικών
Για την τελευταία τριετία και τις χρήσεις 2016, 2017 και 2018. Χωρίς έλεγχο από ορκωτούς στη δημοσιότητα. Θα...
18.09.2019, 14:45
Θετική έκθεση για τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ προαναγγέλλει ο Χατζηδάκης
Η έκθεση του ορκωτού ελεγκτή ως προς τη βιωσιμότητα της ΔΕΗ, που αναμένεται στις 24 Σεπτεμβρίου, μετά τα...
18.09.2019, 13:59
Βουλή: Πρεμιέρα την Παρασκευή για την Επιτροπή Συνταγματικής Αναθεώρησης
Εκλέγει προεδρείο και εκκινεί τις εργασίες της. Αντιπαράθεση για τη σύντομη προθεσμία 1 μήνα έως τις 22...
18.09.2019, 12:59
Αντίστροφη μέτρηση για τη Novartis στη Βουλή. Aνακοινώθηκε η δικογραφία
Δόθηκε πρόσβαση των κομμάτων στη δικογραφία. Ζήτημα ωρών οι επίσημες αποφάσεις της κυβερνώσας πλειοψηφίας...
18.09.2019, 12:05
Μητσοτάκης: Τέλη Σεπτεμβρίου η αύξηση στις συντάξεις χηρείας
Το ποσοστό αναπλήρωσης θα αυξηθεί κατά 20 μονάδες.
18.09.2019, 10:54
Μητσοτάκης: Έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη
Την πρώτη του περιοδεία εκτός Αθηνών ως πρωθυπουργός, όπως είχε δεσμευτεί αμέσως μετά τη νίκη του στις...
18.09.2019, 06:46
Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον δήμαρχο Ιωαννιτών
Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχθηκε στο δημοτικό μέγαρο, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, με τον οποίο είχαν...
18.09.2019, 00:26
Δημοσκόπηση MRB: Η ΝΔ προηγείται με 14,5 μονάδες του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αξιολογείται θετικά από το 63,1% - Το 61,4% κρίνει θετικά τη μέχρι σήμερα πορεία της...
17.09.2019, 21:03
Λοβέρδος στον ΣΚΑΪ: Πολιτικώς επωφεληθείς της υπόθεσης Novartis ο Τσίπρας
«Να μην γλιστρήσουμε σε λύση εξεταστικής, γιατί γίνεται για τα πράγματα, όχι για τα πρόσωπα, συνεπώς εκεί ο...
17.09.2019, 20:52
Αυστηρό μήνυμα Βορίδη σε όσους εισάγουν παράνομα γάλα. Τι είπε για ΠΟΠ
Την αυστηρή τήρηση του νόμου από τις μεταποιητικές βιομηχανίες που εισάγουν γάλα και που παράνομα το...
17.09.2019, 19:56

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | ... | 150  Επόμενη

Σχόλια Αναγνωστών
Αποστολή Παραπόνων
Παρακαλούμε να είστε ευγενικοί και να σέβεστε τους συνομιλητές σας. Αποφύγετε τις ύβρεις και τους χαρακτηρισμούς. Προστατέψτε τα προσωπικά σας δεδομένα. Αν κρίνετε ότι το περιεχόμενο της ιστοσελίδας είναι παράνομο ή προσβάλει οποιοδήποτε δικαίωμα σας, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Θα απαντήσουμε στο αίτημα σας το συντομότερο δυνατόν.