Μητσοτάκης σε Γεροβασίλη: Στα γραφεία μας η Ζαχαράκη αν την αναζητείτε

«Η Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται στα γραφεία μας αν την αναζητείτε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.  

Μιλώντας στην Όλγα Γεροβασίλη υπό την ιδιότητά της ως πολιτικής προϊσταμένης της Αστυνομίας, ο πρόεδρος της ΝΔ την ενημέρωσε ότι η καταζητούμενη από την ΕΛΑΣ αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ βρίσκεται στα γραφεία του κόμματος για την περίπτωση κατά την οποία η κυβέρνηση την αναζητεί.

Σημειώνεται ότι ο εκδότης της εφημερίδας Documento Κώστας Βαξεβάνης ζήτησε τη σύλληψη της αναπληρώτριας εκπροσώπου της ΝΔ με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Η κ. Ζαχαράκη ανέφερε στο Epsilon ότι ο δημοσιογράφος έχει καταδικαστεί, κάτι που ο κ. Βαξεβάνης διέψευσε. Η εκπρόσωπος της ΝΔ αντέτεινε ότι έχει καταδικαστεί σε πρωτόδικες αποφάσεις, με τον δημοσιογράφο να αντιτείνει ότι έχει δικαιωθεί και να ανακοινώνει την προσφυγή του στη δικαιοσύνη.

Για ένα ακόμη βαρύ πλήγμα κατά της Δημοκρατίας και για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκανε λόγο νωρίτερα η ΝΔ αντιδρώντας στο αίτημα Βαξεβάνη.

«Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κλήθηκε να προσέλθει στα γραφεία του κόμματος όπου βρίσκεται αυτήν την ώρα. Ας δώσει ο κύριος Τσίπρας εντολή να έλθουν να τη συλλάβουν» καταλήγει στην ανακοίνωση της η ΝΔ.

«Πρόκειται για πρωτοφανή απόπειρα εκβιασμού των πολιτικών δυνάμεων του τόπου με σκοπό να επιβληθεί η φίμωση και ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής» τονίζει χαρακτηριστικά η Πειραιώς.

Γεροβασίλη: Δεν θα ακολουθήσουμε τη ΝΔ στη μικροπολιτική της διολίσθηση


Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω twitter έδωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη.

Στην ανάρτησή της αναφέρει ότι «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου. Η εποχή που οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί έδιναν εντολές για συλλήψεις έχουν παρέλθει. Ας μην κρίνουν στη ΝΔ εξ ιδίων τα αλλότρια» και σε δεύτερο μήνυμα προσθέτει ότι «η προσπάθεια εμπλοκής της κυβέρνησης στη διένεξη ενός ιδιώτη με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι τουλάχιστον ατυχής. Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τη ΝΔ στη μικροπολιτική της διολίσθηση».
Πηγή: skai.gr