Κλείσιμο

Τσίπρας: Σχέδιο ιδιοκτησίας της κυβέρνησης μετά από οχτώ χρόνια σε ΔΕΘ

Για σχέδιο (ιδιοκτησίας) της κυβέρνησης που θα παρουσιάσει την προσεχή εβδομάδα στην ομιλία του στη ΔΕΘ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, παραμένοντας πιστός στο μεταμνημονιακό του αφήγημα κατά τη συνάντηση με τους παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη  

«Η φετινή Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έχει ιδιαιτερότητα, είναι η πρώτη έκθεση, μετά από οχτώ χρόνια που ο πρωθυπουργός θα μιλήσει έχοντας σχέδιο της δικής του κυβέρνησης, γιατί βρισκόμαστε έξω από την ασφυκτική επιτροπεία, έξω από τα μνημόνια, έχει ιδιαίτερο συμβολισμό η έκθεση» δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Το σχέδιο της κυβέρνησης, πρόσθεσε, θα γίνει σε συνεννόηση και με τους παραγωγικούς φορείς του τόπου. «Μπορούμε να αισιοδοξούμε χωρίς να εφησυχάζουμε» διαβεβαίωσε ο Αλέξης Τσίπρας. 

«Για πρώτη φορά, μετά από οχτώ χρόνια, δημιουργείται ένας δημοσιονομικός χώρος και θέλω να συζητήσω μαζί σας για τη δίκαιη κατανομή του» δήλωσε ο πρωθυπουργός, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων, επαναλαμβάνοντας πως προτεραιότητα έχει η ελάφρυνση των κοινωνικών στρωμάτων που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

"Άλλη πόλη η Θεσσαλονίκη με λύση στο Σκοπιανό"

Όσον αφορά ειδικά τη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας επισήμανε πως με την επίλυση του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα γνωρίσει ραγδαία ανάπτυξη, και θα γίνει πραγματικά η πρωτεύουσα των Βαλκανίων. «Θα είναι μια άλλη πόλη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είναι η δεύτερη φορά που πραγματοποιείται η σύσκεψη με τους φορείς της Βόρειας Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη και όχι στην Αθήνα, όπως γινόταν παλιά, πριν λειτουργήσει το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη και αυτό δείχνει ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι πια "φτωχός συγγενής"» παρατήρησε ακόμα ο πρωθυπουργός. 

Οι πιθανές εξαγγελίες του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ:

-  Αύξηση κατώτατου μισθού
-  Κοινωνικό μέρισμα 1 δισεκ. ευρώ
-  Επίδομα συνταξιούχων
-  Φοροελαφρύνσεις
-  Συνταγματική αναθεώρηση
-  Μείωση ΕΝΦΙΑ έως και 30% στοχευμένα
-  Οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας

"Εμείς δεν είμαστε Μαυρογιαλούροι"

Μιλώντας πάντως, σε μέλη της ΟΝΝΕΔ την Παρασκευή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι ο ίδιος και η ΝΔ δεν είναι «Μαυρογιαλούροι των ρουσφετιών», κάνοντας λόγο για «μέτρα - αντίδωρα».
«Ύστερα από ένα μαύρο καλοκαίρι, λοιπόν, θα πάει στη ΔΕΘ ο κ. Τσίπρας. Για να πλασάρει, ξανά, μια εικονική πραγματικότητα. Για να παραπλανήσει για μέτρα που ο ίδιος ψήφισε. Και για να υποσχεθεί λίγα αντίδωρα σε κάποιους, από τα πολλά δισεκατομμύρια που στέρησε από όλους. Ουδείς θα τον ακούσει πια, γιατί όλοι ξέρουν ότι λέει ψέματα. Αυτοί είναι οι ‘’Μαυρογιαλούροι’’ των ρουσφετιών, εμείς είμαστε η παράταξη της αξιοκρατίας και των ίσων ευκαιριών», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.
Πηγή: skai.gr