Κλείσιμο

Πυρά αντιπολίτευσης κατά Τσίπρα . Γεννηματά: Τελειώσατε

Τα ομαδικά πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης δέχθηκε ο κ. Τσίπρας για την ομιλία του στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Τελειώσατε» σχολίασε χαρακτηριστικά η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, σχολιάζοντας την την ομιλία του πρωθυπουργού.  «Ο κ. Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο σήμερα, ήταν πάλι αλλού. Για ποια προστασία των αδύναμων μιλάτε κ. Τσίπρα, όταν 35χιλ. παιδιά μένουν σήμερα εκτός βρεφονηπιακών σταθμών, όταν η καθημερινότητα των πολιτών επιδεινώνεται συνεχώς;» διερωτάται η κ. Γεννηματά, και προσθέτει: 

«
Όσο για τις "αλλαγές" και τις "μεταρρυθμίσεις" σας μόνο σαν απειλή ακούγονται. Δεν μπορεί να περιμένουν τίποτε θετικό από εσάς οι πολίτες».

«Απύθμενο θράσος» 

«Το θράσος του Τσίπρα είναι πραγματικά απύθμενo» δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού. 

«Βασιλικότερος του βασιλέως ο Τσίπρας»

«Οι πραγματικές διαβεβαιώσεις του κ. Τσίπρα δεν αφορούν το λαό, αλλά τους εταίρους του σε ΕΕ, ΔΝΤ, όπως και την εγχώρια ολιγαρχία, που ζητάει από το ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ μεγαλύτερη υπευθυνότητα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής τη μεταμνημονική περίοδο. Γι’ αυτό εμφανίστηκε “βασιλικότερος του βασιλέως”, αφού ο πραγματικός καβγάς του με τη ΝΔ αφορά στο ποιος είναι πιο ικανός να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, που τσακίζουν τα δικαιώματα των πολλών για τα κέρδη των λίγων» σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Όσο για τις εύλογες προσδοκίες του λαού, αυτές αφορούν την πραγματική βελτίωση της ζωής του, με ανάκτηση των απωλειών του και κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων. Δεν έχουν σχέση αυτές οι προσδοκίες με τα ψίχουλα, τη διατήρηση και ενίσχυση της εργασιακής ζούγκλας, που είναι οι όροι που θέτει το κεφάλαιο για τις επενδύσεις του» προσθέτει ο Περισσός.

«Ρεσιτάλ πολιτικού αμοραλισμού»

«Ο κ. Tσίπρας έδωσε ρεσιτάλ πολιτικού αμοραλισμού» τονίζει από την πλευρά του σε δήλωσή του ο προέδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος. «Είπε ότι με τον κύκλο των μνημονίων έχει κλείσει ο κύκλος της επιτροπείας και της δημοσιονομικής προσαρμογής ενώ έχει δεσμεύσει την χώρα με την υπογραφή του σε σκληρή επιτροπεία και δυσβάσταχτα μέτρα για τα επόμενα χρόνια. Τα είδε όλα καλώς καμωμένα στην αγορά εργασίας ενώ επικρατεί καθεστώς απόλυτης εργασιακής ανασφάλειας. Μίλησε για την οικοδόμηση ενός νέου κοινωνικού κράτους την ώρα που η κυβέρνηση του αφήνει 35.000 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών» δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.
Πηγή: skai.gr